Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πολωνία: Xάκερ εναντίον πρωθυπουργικού site ως διαμαρτυρία για την υπογραφή της ACTA

Έναν 22χρονο φοιτητή συνέλαβαν οι πολωνικές αρχές, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί στον ιστότοπο του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η χώρα του υπέγραψε πρόσφατα μία συμφωνία κατά της διαδικτυακής πειρατείας.

Ο Λούκας Σ. συνελήφθη στην πόλη Βροσλάου καθώς φέρεται να διέπραξε διαδικτυακά εγκλήματα, επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία. Η σύλληψή του φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση χάκερ στον ιστότοπο του Τουσκ, όπως...... μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Ο Λούκας Σ., το επώνυμο του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δήλωσε στην εφημερίδα Gazeta Wyborcza ότι το χάκινγκ είναι «ένα χόμπι όπως τα άλλα» και ότι οι πράξεις του δεν προκάλεσαν ζημιές.

Πρόσφατα χάκερς επιτέθηκαν σε πολλούς κυβερνητικούς ιστότοπους για να διαμαρτυρηθούν επειδή η Πολωνία υπέγραψε την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (Anti-Counterfeit Trade Agreement, ACTA).

Η διεθνής αυτή συμφωνία, την οποία υπέγραψε η Πολωνία την Πέμπτη, έχει στόχο να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία και να σταματήσει τη Διαδικτυακή πειρατεία, όμως οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι θα αυξήσει την εποπτεία και τη λογοκρισία των χρηστών του Ίντερνετ.

Η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Πολωνία. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε μία μαζική κινητοποίηση στη Βαρσοβία και τη Βροσλάου.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου