Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παπαρήγα: Έγκλημα το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Παπαρήγα: Έγκλημα το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά







«Πρόκειται για έγκλημα, δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι. Ένα έγκλημα εξίσου σοβαρό και τρομερό με τη δανειακή σύμβαση και το PSI και όλα τα βάρβαρα μέτρα», τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στον Περισσό, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. 

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε σε συναγερμό γονείς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς λειτουργούς και Δικαιοσύνη να παρέμβουν πριν το κακό μετατραπεί σε ψήφο πλειοψηφίας στη Βουλή.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, όπως επισήμανε, νομιμοποιεί και... ωραιοποιεί τη χρήση, ακόμη και το κέρασμα ναρκωτικών, στηρίζει το ζήτημα στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κακοποιεί και να προσβάλλει το σώμα του.


Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα ότι «φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο τώρα, σε μία περίοδο που όλοι οι παράγοντες που συνηγορούν στη διάδοση των ναρκωτικών χτυπάνε κόκκινο: ανεργία, φτώχεια, κοινωνική περιθωριοποίηση, καθώς επίσης και ότι ιδιωτικοποιούν όλες τις δομές απεξάρτησης».

«Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις οικογένειες τους να αντισταθούν», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, εισηγητής των θέσεων του ΚΚΕ, για το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Ο ίδιος χαρακτηρισε ως «επικίνδυνο και εγκληματικό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί στη συνείδηση του κόσμου τα ναρκωτικά και τον κάνει να τα αισθάνεται φυσιολογικά, ενώ δίνει διέξοδο προς αυτά στο θυμό της νεολαίας». 

Ως «συνειδητή επιλογή για να οδηγήσουν τη νεολαία στην αδράνεια και την καταστροφή», χαρακτήρησε ο κ. Γκιόκας το νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, καθώς σε περίοδο κρίσης εφαρμόστηκε ανάλογη απελευθέρωση των ναρκωτικών σε αρκετές χώρες, όπως η Αργεντινή, ώστε να δοθεί διέξοδος- αδιέξοδο στη νεολαία για τα προβλήματα που βιώνει. 

Με αυτόν τον τρόπο, είπε, δηλητηριάζεται η νεολαία, επισημαίνοντας δέσμευση της ΚΝΕ ότι θα υπάρξουν πολλές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο και πάλη για να μη χαθεί κανένας νέος και να ανέβουν οι αντιστάσεις στα ναρκωτικά.

«Απευθυνόμαστε», κατέληξε, «και στους νέους που έχουν ανοχή στο πρόβλημα και πιστεύουν ότι όλα τα ναρκωτικά δεν είναι το ίδιο, ή ότι η περιστασιακή χρήση δεν βλάπτει, ή ακόμη και αυτούς που βλέπουν με συμπάθεια το θέμα».


Ενάντια στο νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο της ΚΝΕ, την προσεχή Πέμπτη στις 6:00 μμ στο κέντρο της Αθήνας. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου