Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια!

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια!

Εμφύλια διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης πυροδοτεί η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Ευκαρπίας για τη ματαίωση του έργου κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή τους. Η επιλογή...
του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστου Παπαστεργίου να συμπλεύσει με τους αντιδρώντες τον φέρνει πλέον σε ευθεία σύγκρουση με κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος. Με δήλωσή του χθες...
στη «Μακεδονία» ο Χρήστος Παπαστεργίου σημείωσε: «έπειτα από συνάντηση με τοπικά στελέχη, έχω πεισθεί ότι οι κάτοικοι έχουν δίκαιο και σωστά αντιδρούν για τον ΣΜΑ. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μία νέα χωροθέτηση». Όπως εξήγησε, είναι δυνατό το επόμενο διάστημα και αφού επιτευχθεί μία ευρύτερη σύγκλιση απόψεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε επίπεδο Περιφέρειας και Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, να υπάρξει θετική απόφαση υπέρ της νέας χωροθέτησης.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που στο παρελθόν έχει διατελέσει γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Ευκαρπίας του ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσε τη στάση του έπειτα από συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται στην αυτοδιοίκηση, στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και στους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ευκαρπίας Μ. Πανταζόγλου, η γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κ. Πασχούδη, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Οικολογικού Συλλόγου Ευκαρπίας Γ. Ασλανίδης, και εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων (περιβαλλοντικών - πολιτιστικών - γονέων και κηδεμόνων - αθλητικών) Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.ά.
Αυτή η εκφρασμένη πλέον θέση του γραμματέα της ΝΕ Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές εντάσεις και έντονα εσωκομματικά προβλήματα στο συγκυβερνών κόμμα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι του νομού και ιδίως οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί και με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται και στο τιμόνι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας, όπως ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης έχουν ταχθεί με έμφαση υπέρ της άμεσης υλοποίησης του έργου.
Χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης, αφού δήλωσε έκπληκτος από τη θέση του γραμματέα της ΝΕ Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι αντιδράσεις για το έργο είναι ακατανόητες. «Αν τα έχει πει αυτά, είναι λάθος. Ενδεχομένως δεν έχει εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και ίσως κάποιοι τον έχουν παραπλανήσει», τονίζει αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της όλης υπόθεσης. Αναφέρει δε ότι ο ΣΜΑ είναι έργο πνοής για όλη τη Θεσσαλονίκη, είναι σύγχρονο και ασφαλές, διαθέτει όλες τις απαραίτητες μελέτες και πως θα δώσει μέχρι και οικονομικές ανάσες στους ίδιους του κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου