Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

"Napoleonland" ιστορικής γνώσης & διασκέδασης ετοιμάζεται στη Ν.Γαλλία!

Μια πόλη στη Γαλλία σχεδιάζει ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, στα πρότυπα της Ντίσνεϊλαντ, αφιερωμένο στον στρατηγό Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Το θεματικό πάρκο, που θα ονομαστεί «Napoleonland» θα ανεγερθεί στο Μοντερό, νότια του Παρισιού, όπου ο Μέγας Ναπολέων απέσπασε την τελευταία του μεγάλη νίκη το 1814 και οι κατασκευαστές του ευελπιστούν πως θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος τόσο της παρισινής Ντίσνεϊλαντ, όσο και του...... «Πάρκου του Αστερίξ», αφιερωμένου στον διάσημο Γαλάτη ήρωα κόμιξ.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, το πάρκο, που θα περιλαμβάνει επίσης ένα μουσείο, ένα ξενοδοχείο, καταστήματα, εστιατόρια και ένα συνεδριακό κέντρο, θα ανοίξει τις πύλες του για τον κόσμο το 2017, θα κοστίσει περίπου 215 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να απασχολεί τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους.


«Το μέρος αυτό θα τιμάει τη μνήμη του πιο φημισμένου Γάλλου ηγέτη», τονίζει ο Ιβ Γιεγκό, νυν δήμαρχος του Μοντερό και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν το 2008. «Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στη φήμη που έχει ο Ναπολέων στο εξωτερικό και τις εκδηλώσεις που γίνονται εντός της Γαλλίας με σκοπό να τιμήσουν την ζωή του, ένα κενό που ελπίζουμε να καλύψει το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο», προσθέτει ο κ. Γιεγκό, καταλήγοντας πως «θα συνδυάζει την ιστορική γνώση με την διασκέδαση».

Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα αποκαλύψει ο ίδιος περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγες ημέρες, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, ημέρας επετείου της μάχης του Μοντερό.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν μια πλήρη αναπαράσταση της μάχης του Βατερλό του 1815, στην οποία μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν κι οι ίδιοι ντυμένοι με ρούχα εποχής - παίζοντας επικίνδυνα με τα όρια του κιτς... Θα υπάρχουν και ειδικοί χώροι για την αναπαράσταση ιστορικών ναυμαχιών όπως αυτή του Τραφάλγκαρ με τον Λόρδο Νέλσον.

Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα που θα σχετίζονται με την προσωπική του ζωή και με όλες τις μεγάλες μάχες της εποχής όπως την θριαμβευτική του νίκη στο Άουστερλιτς, στις 5 Δεκεμβρίου 1805.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου