Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ;;;;

Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις overnight στην ΕΚΤΟι τράπεζες δανείστηκαν τον περασμένο μήνα απο την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%, το ποσό των 490 δις συνολικά......Τώρα φαίνεται οτι αντί να τα διοχετεύσουν στην αγορά τα καταθέτουν ως καταθέτες πλέον στην ΕΚΤ για να κερδίσουν το επιτόκιο κατάθεσης.....Όλα για τις τράπεζες!!!!
Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις overnight στην ΕΚΤ
Οι καταθέσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για διάρκεια μίας ημέρας (overnight) έφθασαν στο νέο υψηλό επίπεδο των 489,9 δισ. ευρώ, .....σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντανακλούν τη συνεχιζόμενη πίεση στις τράπεζες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν μειώσει το μεταξύ τους δανεισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι οι τράπεζες που καταθέτουν τα κεφάλαιά τους στην ΕΚΤ δεν είναι, ως επί το πλείστον, οι ίδιες με τις τράπεζες που δανείστηκαν τον περασμένο μήνα το ποσό - ρεκόρ των 490 δις. ευρώ από την ΕΚΤ με τριετή διάρκεια και επιτόκιο 1%.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η παροχή των κεφαλαίων αυτών εξομαλύνει τις πιέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και γενικότερα την οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς οι τράπεζες έχουν μία μεγάλης κλίμακας ρευστότητα και θα έχουν προθεσμία τριών ετών για να επιστρέψουν πίσω τα κεφάλαια που πήραν.το ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου