Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ....ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ!!!!! ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

H Washington Post μιλά για τους νεόπτωχους της Αθήνας
H Washington Post μιλά για τους νεόπτωχους της Αθήνας

Η γνωστή αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσιεύει σήμερα ένα πολυσέλιδο άρθρο κάτω από τον τίτλο «Στην Ελλάδα φοβούνται ότι η λιτότητα καταστρέφει την οικονομία».
Στο άρθρο γίνεται μια εκτενής αναφορά στα σκληρά μέτρα λιτότητας που κλήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα κάτω από την πίεση του ΔΝΤ και της «συντηρητικής» Γερμανίας......

Ακολουθεί ένα μεγάλο κείμενο κάτω από τον μεσότιτλο «Οι νεόπτωχοι της Αθήνας» όπου τονίζεται πως σε μια χώρα όπου στο παρελθόν το πρόβλημα των αστέγων ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Δύσης, τώρα λόγω της λιτότητας ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν πλέον στους δρόμους αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς. Αναφέρεται στην αύξηση των αστέγων που βοηθά η Κλίμακα, αλλά και στην χαρακτηριστική περίπτωση του 55χρονου γυψαδόρου Λάμπρου Ζαχάριου ο οποίος έχασε τη δουλειά του πριν από 8 μήνες, είναι πλέον άστεγος και αναγκάστηκε να πει ψέμματα στο παιδί του πως έπιασε δουλειά ως φορτηγατζής και κάνει ταξίδια στην Ευρώπη για να δικαιολογήσει την απουσία του: «Δεν θέλω να μάθει ότι ζω στον δρόμο έχει και αυτός ως ενήλικας τα δικά του οικονομικά προβλήματα όπως όλοι οι Έλληνες» . Αναφέρεται δε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα.
Παράλληλα υπάρχει αναφορά στις τεράστιες λίστες αναμονής που δημιουργούνται στα κέντρα αστέγων, από ανθρώπους που αναζητούν ένα κρεβάτι, αλλά και στην δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου