Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΤΕΓΟΙ....ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ....ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.....

Δεν έχουν το "θεό" τους οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί μας.....Αντί να προσπαθήσουν και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την εξασφάλιση μιας απλής ανθρώπινης διαβίωσης όλου του λαού, μηδενός εξαιρουμένου....προσφέρουν κέντρα διανυκτέρευσης (!!!) για τους άστεγους....και θέλουν να τους προτρέψουν να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό!!!!! Αν το καταφέρουν και αυτό, να επανεντάξουν δηλαδή τους άστεγους στον κοινωνικό ιστό, είναι βέβαιο οτι θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία....με τίτλο έργου: Η επανένταξη στην κοινωνία ενός άστεγου!!!!!!!! Αυτή δεν είναι λύση....Είναι μια προσωρινή λύση που θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους άστεγους και ανήμπορους...Η σημαντικότερη λύση είναι αυτή της προσφοράς εργασίας, ανάπτυξης, απασχόλησης.....Δημιουργία κέντρων διανυκτέρευσης αστέγων προτείνει η Φώφη Γεννηματά
Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η έννοια της διανυκτέρευσης δεν είναι τυχαία, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδρύματα, αλλά να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους αστέγους και να τους προτρέψουμε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό».......
Την υλοποίηση κοινού προγράμματος, από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας, προκειμένου να δημιουργηθούν Κέντρα Διανυκτέρευσης Αστέγων στους δήμους της Αττικής- και όχι μόνο- προτείνει η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη η ίδια, μιλώντας για την πρωτοβουλία της στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Ήδη, επιστολή για την προστασία αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες έχει αποστείλει προς τους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο γγ Πρόνοιας, Γ. Κατριβάνος, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή.
Οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν υπάρχουσες δομές και να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους όπου θα βρίσκουν καταφύγιο οι άστεγοι. Στους αστέγους θα προσφέρεται, πέρα από τη διανυκτέρευση, τροφή, υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου