Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ: ΠΑΕ Ηρακλής: Συνελήφθησαν πρώην παράγοντες για χρέη προς το Δημόσιο

ΠΑΕ Ηρακλής: Συνελήφθησαν πρώην παράγοντες για χρέη προς το Δημόσιο

Οι πρώην παράγοντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 1.048.382 ευρώ.

Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της ασφάλειας, συνέλαβαν τους επιχειρηματίες, Ιωάννη Τάκη 48 χρόνων και Δημήτρη Δημητρίου 40 χρόνων, για μη απόδοση ΦΠΑ, από την 1η Ιουλίου 2010 ως και τις 30 Ιουνίου του 2011. Η οφειλή ύψους 1.048.382 ευρώ, αφορά ΦΠΑ που εισέπραξαν για λογαριασμό της ΠΑΕ, ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα, καθώς το διάστημα αυτό ήταν συνδιαχειριστές της και δεν το απέδωσαν.
Οι δύο επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και.....
την Παρασκευή απολογούνται στον ανακριτή, ενώ με εντολή του εισαγγελέα κρατήθηκαν.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 του ποινικού κώδικα για εγκλήματα τελούμενα κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και των άρθρων 18,20 και 21 του νόμου 2523/97 περί μη απόδοσης ΦΠΑ κατ΄ εξακολούθηση-Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις.
Την ίδια ώρα αστυνομικοί της ασφάλειας Βέροιας συνέλαβαν δύο αδέρφια, εκπρόσωπους και υπεύθυνους εταιρίας εμπορίας ξυλείας, επίσης για μη απόδοση ΦΠΑ.
Οι Σωτήρης και Νικόλαος Γκίκας, 45 και 49 χρόνων, ασχολούνται με το χονδρικό εμπόριο ξυλείας και δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ, ύψους 103.589 ευρώ τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούνιο του 2011.
Τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας και την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου