Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Με γεμάτη ατζέντα έρχεται στην Αθήνα ο Βεστερβέλε

Με γεμάτη ατζέντα έρχεται στην Αθήνα ο Βεστερβέλε








Ως ενισχυτική των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης αξιολογείται η επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε στην Αθήνα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων.

Ο κ. Βεστερβέλε ανταποκρίνεται έτσι στην πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του, Σταύρου Δήμα. Όμως η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θεωρείται συμπτωματική ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους...


Και στις δύο περιπτώσεις οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και καθοριστικές για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών. Θα ενημερωθεί επίσης για τα σχέδια της Ελλάδας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέας Πέσκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μερικές μέρες η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμιζε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι “πρωταρχικής σημασίας”.

Ποιους θα δει ο Βεστερβέλε

O κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων O κ. Βεστερβέλε θα ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τα ελληνικά προβλήματα θα αποτελέσουν άλλωστε και θέμα στην ατζέντα της καγκελάριου σε μια σειρά ανεπίσημων συναντήσεων το προσεχές διάστημα που θα έχουν ως αντικείμενο την πορεία της ευρωζώνης. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο με τους πρωθυπουργούς της Αυστρίας, Πορτογαλίας και της Σουηδίας.

Όσον αφορά δε τους συνομιλητές του κ. Βεστερβέλε την Κυριακή το απόγευμα και βράδυ στην Αθήνα, μέχρι στιγμής αυτοί θα είναι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο υπουργός εξωτερικών Στ. Δήμας και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς. Στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον κ. Δήμα αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την Ε.Ε. στις εισαγωγές πετρελαίου.

Συγκεριμένα, ο Γκ. Βεστρβέλε θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο στις 17.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου