Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Εκλογή νέου αρχηγού το Μάρτιο - Καταγγελίες για εκβιασμούς από εκδότες και τράπεζες

Παπανδρέου: Εκλογή νέου αρχηγού το Μάρτιο - Καταγγελίες για εκβιασμούς από εκδότες και τράπεζες








Απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος κατά την οποία υπερασπίστηκε το κυβερνητικό του έργο, καταγγέλλοντας, μάλιστα, εκβιασμούς από ΜΜΕ και τράπεζες. Εκλογή νέας ηγεσίας τον Μάρτιο είναι η πρόταση του πρώην πρωθυπουργό, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Καρχιμάκης: «Μέγιστη υποχρέωσή μας η ...
ενότητα του ΠΑΣΟΚ».

«Η επόμενη μέρα στο Κίνημα δεν υπάρχει χωρίς επόμενη μέρα για τη χώρα. Είμαστε εδώ για τους Έλληνες και όχι για τους εαυτούς μας» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Η τραγωδία της χρεοκοπίας και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, θα έγραφε η νέα διακήρυξη. Προλάβαμε μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε πραγματοποιηθεί αν είχε παραμείνει η προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε. «To μνημόνιο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά αποφύγαμε τη χρεοκοπία» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας, όμως ότι η χώρα «δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

«Να βγάλετε τα χρονοδιαγράμματα από το μυαλό, και να ακούσετε έναν άνθρωπο που μέσα σε μια διετία τα έζησε όλα. Μια διετία τόσο πυκνή όσο μια δεκαετία» είπε για τον απολογισμό του, προσθέτοντας ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του για να κριθεί.

Έκανε λόγο για «βαθιά μοναξιά σε ένα πολιτικό σύστημα που μεχρι πρότινος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Μία ολιγαρχία του πλούτου».

«Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω για τη μάχη που έδωσα για την Ελλάδα» είπε. «Το να γίνονται λάθη είναι φυσικό όταν αποφασίζεις να δράσεις. Η απραξία σε προστατεύει. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της ΝΔ που στρογγυλοκάθησε στην εξουσία» ανέφερε. «Τολμά να μιλά η Νέα Δημοκρατία» σημείωσε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχθηκε για τα δημοσιονομικά στοιχεία.

H κ. Μέρκελ και η Γερμανία «έχουν ράψει κοστούμι για την Ευρώπη για να αποφύγουν μία νέα Ελλάδα» είπε. «Δεν πίστευαν ότι ήθελαν να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας, με βάση τα όσα είχαν δει έως το 2009» πρόσθεσε.

«Τίποτα δεν είναι όπως το ξέραμε. Καλούμαστε σε αυτό το περιβάλλον να πάρουμε αποφάσεις» δήλωσε. «Η συντηρητική Ευρώπη έχει αποτύχει» σημείωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ «συστήνοντας» ότι δεν θα πρέπει να σπέρνουν φόβο και πανικό αλλά να εργάζονται με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση. «Ο εκβιασμός πολιτικών από παράγοντες των ΜΜΕ είναι γεγονός» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Μέρος του τραπεζικού συστήματος νομίζει ότι μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας νέες αιχμές.

«Πολλοί με παρεξηγούν. Θεωρούν την ευγένειά μου ως αδυναμία. Αλλά έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Στις άναδρες επιθέσεις στην οικογένειά μου έχω να ααπαντήσω με μια φράση του Ανδρέα: "Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι"» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω αν θα κερδίσω τη μάχη, αλλά θα τη δώσω. Από κάθε μετερίζι, εντός κι εκτός Ελλάδας» είπε.

«Προτεραιότητα στις ανάγκες της χώρας και στις διαπραγματεύσεις» είπε ο κ. Παπανδρέου. Προχωρούμε στην εκλογή της ηγεσίας πριν τις εκλογές, αλλά μετά τις διαδικασίες για το PSI κσι τη νέα δανειακή σύμβαση τόνισε, κανοντας λόγο για ανάδειξη νέου αρχηγού τον ερχόμενο Μάρτιο.

Παράλληλα προανήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Ιούνιο.

«Δεν πρόκειται να συναινέσω σε καμία πρόταση που δεν θα συνάδει με τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Καρχιμάκης: Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ μέγιστη υποχρέωσή μας

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η μέγιστη υποχρέωσή μας υπογράμμισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης στην εισήγηση του στην συνεδρίαση του σώματος.

Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών για την χώρα και για το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αφού το Κίνημα προχωρήσει σε απολογισμό της διετούς διακύβέρνησής του πρέπει παράλληλα να οργανώσει και τον προεκλογικό του αγώνα με κύριο στόχο την αναγέννηση της ελπίδας για την χώρα, την κοινωνία και την παράταξη.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ιστορία θα δικαιώσει την πολιτική του Γιώργου Α. Παπανδρέου, που έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή ως την πιο φαύλη και εγκληματική κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα, και πρόσθεσε ότι η κυβερνητική αφετηρία του ΠΑΣΟΚ ήταν το χείλος του γκρεμού.

Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε επίσης ότι κάποια μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν αναγκαία και όχι επιλογή της, ενώ πρόσθεσε ότι οι ευθύνες επιμερίζονται σε όλη την πυραμίδα της οργάνωσης [του ΠΑΣΟΚ], της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε επίσης εκείνους από το ΠΑΣΟΚ που δεν συγκρούστηκαν αποφασιστικότερα με «έκνομα συμφέροντα» ή με καθυστερήσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης επέκρινε εκείνους που εγκατέλειψαν την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επισήμανε ότι η κοινωνία και οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τις μικρές ή μεγάλες φιλοδοξίες του καθενός καθώς και για τις προσωπικές του στρατηγικές. Την αγωνία του κόσμου πρέπει να την μετατρέψουμε σε δύναμη ελπίδας για έξοδο από την κρίση, και υπέρβαση του κυνισμού, της απαξίωσης και του μηδενισμού, τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του, παρά τις δύσκολες, όπως είπε, στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου