Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων

Την άμεση καταγραφή της περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων ζήτησε από τους διοικητές του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους, στο ΕΚΕΠΥ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Πρέπει να παραδώσουμε μία καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, να αξιοποιηθεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι αφενός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακίνητα, προκειμένου να μην πληρώνονται ενοίκια, αφετέρου θα .....μπορούσαν να εισπράττονται χρήματα από την αξιοποίηση κάποιων ακινήτων.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία με σημαντική περιουσία περίοπτη θέση έχει το «Σωτηρία», καθώς και όλα τα νοσοκομεία ιδρυματικού χαρακτήρα ή κληροδοτήματα όπως το «Αγλαΐα Κυριακού», το «Δρομοκαΐτειο» κ.ά.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είχε αναδείξει το protothema.gr αναφορικά με ακίνητη περιουσία αξίας 1,6 εκατ. ευρώ που αφήνεται στη φθορά και την εγκατάλειψη από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις που αφορούν το πεδίο του φαρμάκου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

«Έχω στοχοποιηθεί από παράγοντες που σχετίζονται με το φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με σκληρά λόγια για τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

«Οι επαίσχυντοι, δήθεν επιστήμονες, είπαν ότι άνθρωποι οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, λόγω κατανάλωσης γενοσήμων» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα γενόσημα είναι φάρμακα που έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής για τα Φάρμακα αλλά και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας.

Προμήθειες και από το εξωτερικό

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοικητές να προχωρήσουν τις διαδικασίες εξόφλησης των προμηθευτών.

Τους ενημέρωσε επίσης ότι με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να «σπάνε» τα καρτέλ των προμηθευτών, όπου αυτά υπάρχουν, καθώς θα μπορούν να προχωρούν σε προμήθειες από χώρες του εξωτερικού, αμέσως μόλις διαπιστώσουν ότι οι προμηθευτές έχουν προκαθορίσει τις τιμές των ιατρικών υλικών.

«Η Κύπρος είναι μια πολύ καλή  αγορά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.


.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου