Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρά τις έγγραφες δεσμεύσεις οι Ευρωπαίοι θέτουν νέα προσκόμματα όπως αναβολή των εκλογών

Στενεύουν τα περιθώρια για την Ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν αδιάλλακτοι οι ευρωπαίοι «εταίροι» παρά το γεγονός ότι έφτασαν και οι επιστολές των κ. Παπανδρέου - Σαμαρά αλλά και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε την πρόταση της ελληνικής πλευράς εγκεκριμένη από την τρόικα για τα 300 εκατ. ευρώ.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη η οποία αντικατέστησε την συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται να κλείσει το «θέμα Ελλάδα» με υπαιτιότητα κυρίως των Γερμανών και των....... δορυφόρων τους οι οποίοι επιμένουν πεισματικά να θέτουν νέα προσκόμματα γεγονός που αρχίζει πλέον να προβληματίζει την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες σήμερα θα συζητηθούν «κάποιες παράμετροι του PSI αλλά δεν θα κλείσει και δεν θα εγκριθεί τίποτα».

Το όλο θέμα παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα εκτός αν στις λίγες ώρες που απομένουν το Παρίσι περάσει τη θέση του ότι πρέπει να κλείσει το θέμα και να δρομολογηθεί το PSI.

Η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι Γερμανοί θα κάνουν τα πάντα να «δημιουργήσουν ατύχημα» προφανώς για εσωτερική τους κατανάλωση.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Γιούγκερ ο οποίος χαιρέτησε μεν την συμφωνία με την τρόικα και την απόφαση της Ελληνικής Βουλής έσπευσε όμως να προσθέσει:

«Δεν έχω ακόμη λάβει τις απαιτούμενες πολιτικές διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος».

Το θέμα είναι ότι ο κ. Γιούγκερ δεν άλλαξε στάση όταν έφτασαν οι διαβεβαιώσεις. Το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη απαίτηση θα είναι η αναβολή των εκλογών και η αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι το σημείο μηδέν για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και για την ανοχή των Ελλήνων.

Το δήλωσε άλλωστε σαφώς ο Σόιμπλε ο οποίος σε συνέντευξή του, σημεία της οποίας μεταδίδονται από την Deutsche Welle, υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.

Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις πραγματικές του προθέσεις ο κ.Σόιμπλε συμπλήρωσε ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου