Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα και πότε πρέπει να υποβάλλουν αίτηση


Ετήσιο επίδομα 1.000 ευρώ θα λάβουν φοιτητές ή σπουδαστές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία σε άλλη πόλη από αυτή της κύριας κατοικίας τους, έχουν πετύχει σε τουλάχιστον μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πλην του πρώτου. ....Τις αιτήσεις, οι υφιστάμενοι φοιτητές, θα πρέπει να τις υποβάλλουν έως το τέλος Μαρτίου, ενώ όσοι πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα πρέπει να τις καταθέσουν έως το τέλος Μαΐου προκειμένου να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη σε όλες τις εφορίες.

Επίσης, θα πρέπει οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών συνολικής επιφάνειας άνω των 20 τ.μ., με εξαίρεση τις κατοικίες που βρίσκονται σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.

Το επίδομα λαμβάνουν αυτοί τους οποίους βαρύνει φορολογικά ο φοιτητής. Κατ’ εξαίρεση το λαμβάνει ο ίδιος ο φοιτητής όταν είναι ορφανός από τους 2 γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος ή υποβάλλει δική του φορολογική δήλωση και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος.



fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου