Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Το απόγευμα η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο της συμφωνίας θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα χέρια των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα πρέπει να... αποστείλουν έως το μεσημέρι τις τελικές τους προτάσεις.
Εφόσον το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη..
συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι Μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς.

Το κείμενο αυτό θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Eurogroup της Τετάρτης.

Κατά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπήρξε συμφωνία επί βασικών θεμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την επιθυμία να διαβουλευτούν για τα ζητήματα στο εσωτερικό των κομμάτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου: «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο [Δευτέρα] προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου