Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χάνες Σβόμποντα: «Πολύ δύσκολα θα σωθεί η Ελλάδα» - Έρχεται αύριο στην Αθήνα



Ο νέος επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα που αύριο έρχεται στην Αθήνα για συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Προβόπουλο κ.ά. μιλώντας νωρίτερα σε γερμανικό ραδιόφωνο υποστήριξε ότι η σωτηρία της χώρας μας είναι πολύ δύσκολη και η έξοδός μας από το ευρώ πλέον πολύ πιθανή.
«Πολύ δύσκολα θα σωθεί η Ελλάδα, θέλω... να το πω ανοιχτά», είπε χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για την επόμενη μέρα. Έκανε, δηλαδή, λόγο για σοβαρές συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου στους οικονομικούς θεσμούς της ΕΕ.

«Δεν θα πρέπει όμως να χαρούμε για κάτι τέτοιο, διότι πέρα από την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό οι τράπεζες και οι οικονομικοί θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποφέρουν» υπογράμμισε.

Παράλληλα όμως τίθεται και κατά των εκλογών αν αυτές γίνουν τους επόμενους μήνες – δηλαδή την άνοιξη όπως έχει προγραμματιστεί – αφού θεωρεί ότι αυτές θα αποτελέσουν εμπόδιο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μάλιστα καλεί τους ίδιους τους Έλληνες υπουργούς να ζητήσουν την αναβολή των εκλογών ενώ σημειώνει ότι μία πιθανή τέτοια διακοπή των μεταρρυθμίσεων θα ήταν καταστροφική.

Για το θέμα του PSI φαίνεται θετικός ωστόσο αναγνωρίζει ότι οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές και σημειώνει «Οι άνθρωποι έχουν φθάσει στο όριο της αντοχής τους» επισημαίνει και προσθέτει ότι «έκανε μεγάλη ζημιά η συζήτηση για επίτροπο, διότι έφερε την αντίσταση του λαού».


πηγή:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου