Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικές αντιδράσεις για τη βασική συμφωνία πρωθυπουργού – αρχηγών



Απορρίπτει το ΚΚΕ «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας» που «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους» και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει τη Δευτέρα στις 18:00 στην Ομόνοια και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το σκηνικό εκβιασμού που προσπαθούν να στήσουν κυβέρνηση και... τρόικα θα πέσει στο κενό. Το μαρτύριο της σταγόνας με τα συνεχιζόμενα μέτρα που χρεοκοπούν την κοινωνία, καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει σχέση με τη μείωση του δημόσιου χρέους που συνεχώς αυξάνεται, αλλά με την επιθυμία του κεφαλαίου για βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και ολοκληρωτική ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους. Καμία υποταγή στα σχέδια τους, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει από τους ενωτικούς αγώνες και ο λαός να πάρει πίσω όλα όσα του ανήκουν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε τα εξής: «Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για την ουσία του νέου προγράμματος που προτείνει η τρόικα, χωρίς δυστυχώς να υπάρξουν εναλλακτικές αντιπροτάσεις από τα κόμματα. Αντί πλέον με δηλώσεις τους να παραπλανούν τον κόσμο και να νοιάζονται πως θα περάσουν τη συμφωνία τους στα κομματικά ακροατήρια, ελπίζουμε έστω και τώρα να ρίξουν το βάρος τους στην προώθηση γενναίων και ταχύτατων διαρθρωτικών αλλαγών. Δεν γίνεται πλέον να υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές που θα επιβληθούν επί δικαίων και αδίκων και θα μεταφέρουν και πάλι το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής στον ιδιωτικό τομέα, τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».


πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου