Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς έχασε τις Σέρρες των Καραμανλήδων και την Κρήτη

Ο Σαμαράς εχασε τις Σέρρες των Καραμανλήδων  και την Κρήτη
Ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε χθες η Νέα Δημοκρατία καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είδε το 25% της κοινοβουλευτικής του ομάδας να αψηφά την κομματική γραμμή που έθεσε.
Εχασε έναν ολόκληρο νομό, τις Σέρρες, καθώς και οι τρεις βουλευτές της (Μαρία Κόλλια, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης) καταψήφισαν και διεγράφησαν. Οι Σέρρες εκτός του ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας (εκλέγει 8 εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο) έχει και......
σημειολογική σημασία καθώς ο τόπος της καταγωγής της δυναστείας Καραμανλή.
Εχασε ουσιαστικά κάθε ελπίδα να σταθεί όρθιος στην Κρήτη. Μετά τη διαγραφή του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο νησί παραμένει μόνο ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο Λασίθι. Η Ολγα Κεφαλογιάννη που εκλέγεται στο Ρέθυμνο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πολιτευθεί στην Αθήνα. Ετσι, πλέον η Ν.Δ. δεν έχει βουλευτές στα Χανιά (ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει προσχωρήσει στη Ντόρα Μπακογιάννη) όπως και ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Ειδικά για το Ηράκλειο, το πλήγμα είναι μεγάλο καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο νομό του νησιού όπου εκλέγονται 8 βουλευτές και σήμερα η Ν.Δ. δεν έχει κανέναν.
Αλλά και σημειολογικά, το πλήγμα για τον κ. Σαμαρά είναι μεγάλο.
Χωρίς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε τους δύο από τους τρεις κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους, οι οποίοι μάλιστα πρωτοστάτησαν για την εκλογή του σημερινού της προέδρου.
Οι κύριοι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Μαρκόπουλος ήταν από τους βασικούς πυλώνες της κοινοβουλευτικής έκφρασης του κόμματος και στελέχη που είχαν ασκήσει υπουργικά καθήκοντα.
Διαλύθηκαν τα κομματικά όργανα
Ακόμη, έχασε 9 τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες που είχαν αποτελέσει προσωπικές επιλογές του κ. Σαμαρά. Ειδικότερα τους:
Χρήστο Ζώη (τομεάρχης Εσωτερικών), Μαργαρίτης Τζήμα (τομεάρχης Αμυνας), Γιώργο Βλάχο (τομεάρχης Εμπορίου), Θεόφιλο Λεονταρίδη (τομεάρχης Ενέργειας), Κώστα Γκιουλέκα (αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών), Γιώργο Βαγιωνά (αναπληρωτής Εσωτερικών), Ιωάννη Δερμεντζόπουλο (αναπληρωτή Αμυνας), Αναστάσιο Καυρπίδη (αναπληρωτή Εργασίας), Σπύρο Γαληνό (αναπληρωτής Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Επίσης, έχασε δύο αναπληρωτές γραμματείς: Τον Δημήτρη Σταμάτη (αναπληρωτή γραμματέα Προγράμματος) και Ελενα Κουντουρά (αναπληρώτρια γραμματέας Εθελοντισμού).
Τέλος, έχασε και τους βουλευτές της που κατείχαν θέσεις στα προεδρεία των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής: Ελίζα Βοζενμπεργκ (αναπληρώτρια γραμματέας Επιτροπής Μορφωτικών), Κώστα Παπασιώζο (αναπληρωτή γραμματέα Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης) και Ζήση Τζηκαλάγια (αναπληρωτή γραμματέα Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων).



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου