Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Α.Τσίπρας: "Είναι εθνική ανάγκη η παραίτηση Παπαδήμου"

Η πρώτη κατάλληλη απάντηση στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο Λ.Παπαδήμος "θα παραιτηθεί" αν δεν γίνει δεκτή η συμφωνία για το PSI αρχικά και μετά για την δανειακή σύμβαση, ήρθε από τον Α.Τσίπρα, ο οποίος εξελίσσεται σε ηγέτη του αντιμνημονιακού μετώπου:

"Έμαθα ότι ο Λ.Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Τον καλώ να συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι απειλή, είναι λαϊκή επιταγή και εθνική ανάγκη. Αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας και το δημόσιο συμφέρον, ε τότε, ας αφήσουν τον ίδιο τον λαό με την ετυμηγορία του να το πράξει», δήλωσε ο ....πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος σε εκδήλωση του κόμματός του για την αγροτική πολιτική στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ης Agrotica.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να πράξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης), οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Να συνειδητοποιήσουν τις μεγάλες τους ευθύνες, είναι φυσικοί αυτουργοί, όλοι είναι συνυπεύθυνοι».

Tόσο η χθεσινή δριμεία επίθεση του Α.Τσίπρα κατά του Ε.Βενιζέλου για τηνν αιχμαλωσία στην οποία σύρει την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών και δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή του ροποθέτηση, την ώρα που ΝΔ και ΛΑΟΣ όχι απλώς σιωπούν, αλλά ακόμα χειρότερα συναινούν στον - οριστικό - εγκλωβισμό της χώρας στα δεσμά του νέου μνημονίου, τον έχουν μετατρέψει σε πόλο αντίστασης τουλάχιστον για τον χώρο αριστερά του κέντρου...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου