Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκαν Ζούνη και Βαρβαρίγος - Σε τροχιά καταψήφισης και η Λούκα - «Καρφιά» από τον Καστανίδη



Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής του νομού Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος, όπως και η βουλευτής Α' Αθήνας Πέμη Ζούνη, ενώ την ίδια ώρα η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη δείχνει ότι βαδίζει προς τον δρόμο της καταψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης.

Η ηθοποιός εξηγώντας... την απόφασή της είπε χαρακτηριστικά: «Μετά απο δυόμισυ χρόμια προσπαθειών, δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα». Η πρώτη επιλαχούσα του ΠΑΣΟΚ στην Α εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, ειναι η επίσης ηθοποιός κ. Αννα Βαγενά.

Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης), ο Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), καθώς και οι παραιτηθέντες από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ) και Γιάννης Κουτσούκος (υφυπουργός Εργασίας).

«Η ψήφιση μέτρων που στερούνται κάθε επιστημονικής οικονομικής βάσης όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμη, αλλά συνιστά και ανεύθυνη στάση», επισήμανε στην ομιλία της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η κ. Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι διαφωνεί με την συλλογιστική και την διαπραγματευτική τακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου, επισήμανε ότι οι εταίροι προασπίζονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα χειροτερεύσουν την κατάσταση καθώς οι υφεσιακές επιπτώσεις θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα οδηγήσουν στην ασύντακτη χρεοκοπία.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι θα περίμενε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών μια έκθεση για τις επιπτώσεις των μέτρων, πρόσθεσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μια επιστημονική τεκμηρίωση και επισήμανε ότι και το ΔΝΤ καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα για μη βιώσιμο χρέος ακόμα και με το PSI και το «κούρεμα».

«Μαθηματικά σε 6 μήνες θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα» είπε η κ. Κατσέλη, προτείνοντας την εντός ενός μηνός κατάρτιση εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης.

Η κ. Κατσέλη επικαλούμενη έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΚΤ αποκάλεσε «μύθο» τα όσα ακούγονται για έξοδο της χώρας από το ευρώ χωρίς την θέλησή της ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή μισθών και συντάξεων είπε ότι «οι εσωτερικοί πόροι με μερικές μικρές θυσίες επαρκούν για την πληρωμή».

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε και ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, κατά την ομιλία του λέγοντας: «Συμφωνώ με την κομματική πειθαρχία» είπε προσθέτοντας ωστόσο, απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, «αν πριν δύο μήνες σας έλεγα ότι είστε πρωθυπουργός αποικίας, δεν θα με διαγράφατε». Συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμαζόταν να δημιουργήσει Όμιλο και αντιτάχθηκα στην διαγραφή του, με πήρατε την επομένη τηλέφωνο και μου είπατε ότι σας έχω αποδυναμώσει, ενώ την άνοιξη του 2008 αντιτάχθηκα στην διαγραφή του Α. Λοβέρδου που τώρα ζητά κομματική πειθαρχία».

«Πράγματι αύριο (στην ψηφοφορία) ο καθένας θα είναι με την συνείδησή του κι εσείς κύριε πρόεδρε θα είστε με τον θεό, τον λαό και την συνείδησή σας» κατέληξε ο κ. Καστανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου