Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: "τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή"


Κάλεσμα στους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να αποτρέψουν την κατάλυση της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, απηύθυνε... ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κάνοντας αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «ό,τι μας έχουν πει, ό,τι μας έχουν υποσχεθεί, δυο χρόνια τώρα, αποδείχτηκε ψευδές»:
«Μας έκρυψαν την ...
απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ και αργότερα μας υποσχέθηκαν ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές. Κάθε φορά που έπαιρναν σκληρά μέτρα δεσμευόντουσαν ότι είναι η τελευταία. Κάθε φορά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, αποφάσιζαν ισχυρότερη δόση θανάτου για την οικονομία και το λαό, παρακάμπτοντας τον ίδιο το λαό, βάζοντας τη δημοκρατία στο γύψο.»
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αν αποδεχτούμε αυτό το πακέτο, η χώρα θα βρεθεί ακόμα πιο αποδυναμωμένη οικονομικά, νομικά, κοινωνικά απέναντι στο ενδεχόμενο της πτώχευσης και όπως είπε, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη που θα είναι εφικτή, «όταν οι εταίροι μας, έχοντας κερδίσει χρόνο θα έχουν προστατευτεί και θα επιλέξουν να το πράξουν».
Ασκησε δριμυτήτατη κριτική εμμέσως στον Γ.Παπανδρέου, λέγοντας ότι «κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνάνε, βέβαια, μας έχουν προειδοποιήσει ότι είναι Έλληνες με δυνατότητα επιλογής. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως, όσων ζούμε σε αυτή τη χώρα, δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής. Θα ζήσουμε σε αυτή τη χώρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.»
Τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο λαός, είπε κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση σε μιά μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική ενότητα, καθώς όπως υποστήριξε «τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή».
Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα από πειραματόζωο να γίνει πρωταγωνιστής προοδευτικών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ένα νέο συνασπισμό εξόδου από την κρίση.
Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι με έναν νέο αριστερό συνασπισμό εξουσίας, «δεν θα αναγνωρίσουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις, θα ξηλώσουμε ένα-ένα τα μέτρα διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας».
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου