Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Για την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας «στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία» μετά τις εκλογές, εάν είναι κυβέρνηση, δεσμεύτηκε...
ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή που απευθύνει στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να .....καμφθούν οι εντάσεις των δανειστών, δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του, «ο Α.Σαμαράς ψήφισε την νέα δανειακή και μάλιστα με μεγάλο κόστος για το κόμμα, επομένως στην επιστολή σημειώνει το αυτονόητο το οποίο αρνούνται να δουν οι δανειστές».

Ας σημειωθεί ότι χθες έγινε προσπάθεια και μέσω του υπουργού εξωτερικού κ. Στ. Δήμα να μεταπειστούν οι επικεφαλής του Eurogroup «και να μη ζητούν τα αυτονόητα παίζοντας με μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα».Τελικά για να αποφευχθεί «ατύχημα» στην πορεία προς το PSI o A. Σαμαράς απέστειλε την επιστολή.

«Εκφράζουμε, προφανώς»,-σημειώνει μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ- «τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της. Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».


fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου