Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Tο τελικό σχέδιο για την περικοπή των συντάξεων...

Οριστικοποιεί η κυβέρνηση το σχέδιο κουρέματος των συντάξεων προκειμένου να εξασφαλίσει 300 εκατ. ευρώ. Τα 100 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές. Σώζονται μόνο οι επικουρικές κάτω των 200 ευρώ τον μήνα ενώ θα αποφασιστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς αν η περικοπή θα αγγίξει μόνο τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία ή αν θα επεκταθεί στο σύνολο των ταμείων ......




Για τις επικουρικές, στο τραπέζι έχουν απομείνει δύο σενάρια μειώσεων:

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, οι επικουρικές που κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ θα περικοπούν κατά 15% ενώ οι επικουρικές που ξεπερνούν τα 300 ευρώ, θα μειωθούν κατά 20%. Με βάση αυτό το σενάριο, οι περικοπές θα γίνουν μόνο στα ελλειμματικά ταμεία. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση 10% για τις επικουρικές που κυμαίνονται από 250 έως 300 ευρώ και μείωση 20% για τις συντάξεις από τα 300 ευρώ και πάνω. Το δεύτερο αυτό σενάριο προβλέπει ότι η περικοπή θα ισχύσει για όλα τα επικουρικά ταμεία ανεξαρτήτως του αν είναι ελλειμματικά ή όχι.

Τα 100 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από περικοπή κατά 7% του συνολικού ποσού των συντάξεων του ΝΑΤ (από το συγκεκριμένο μέτρο θα εξασφαλίσουν 50 εκατ. ευρώ) και από την περικοπή των συντάξεων στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στην Ολυμπιακή. Γι αι τις τελευταίες, η μείωση θα φτάσει στο 20% αλλά για το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1300 ευρώ.


newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου