Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στο πλευρό των Ελλήνων και… η «Vogue»..

Κύμα δημοσιευμάτων στον Ευρωπαικό Τύπο υπέρ του Ελληνικού λαού κυρίως το τελευταίο 48ωρο.
Οι περισσότερες αναλύσεις πάντως εστιάζουν στο γεγονός πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μια πρόβα για εφαρμογή του σε ...πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης.Και αυτό είναι που μάλλον τους αγχώνει περισσότερο..

Με κολακευτικά λόγια τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων το γνωστό περιοδικό μόδας, «Vogue», με δημοσιογράφο της ιταλικής του έκδοσης να έρχεται στην χώρα μας και να καταγράφει όσα αντίκρισε.Ο Cesare Cunaccia βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το...«Madwalk» και στις σελίδες της «Vogue» μιλά για τα αυστηρά μέτρα και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων.
«Ήταν μια αρκετά διαφορετική Αθήνα», γράφει ο δημοσιογράφος και τονίζει αυτό που λένε και πολλοί άλλοι: «η μεσαία τάξη και οι φτωχοί βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες».
Μιλώντας για το πώς πέρασε στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Cunaccia σημειώνει πως «η φιλοξενία είναι μια θρησκεία για τους Έλληνες, είναι ακόμα εξαιρετική», ενώ μιλά για τα μουσεία, τα μνημεία και τον πλούσιο πολιτισμό μας.
«Γειά σας παιδιά», γράφει στο τέλος του άρθρου του με λατινικούς χαρακτήρες και καλεί την Ευρώπη να στηρίξει τον ελληνικό λαό, ενώ αποκαλύπτει πως έφυγε από την Αθήνα κουβαλώντας στις αποσκευές του το αγαπημένο του έδεσμα: μια ταραμοσαλάτα...

greece-salonika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου