Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΙΟΛΟΓΛΟΥ: Ρέκορντμαν των οφειλών 19,3 εκατομ. ευρώ!!!, με βεβαρημένο παρελθόν

Ο Αναστάσιος Κιόλογλου έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε φυλάκιση 7 ετών για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά μετά την επιβολή της ποινής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. O 66χρονος επιχειρηματίας, που την περασμένη δεκαετία εμφανιζόταν ως παράγοντας του Αρη, έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές με υποθέσεις πλαστογραφίας και φοροδιαφυγής. Η σύλληψή του την περασμένη Τρίτη έγινε για χρέη στο Δημόσιο ύψους 19,3 εκατ. ευρώ

Ο Αναστάσιος Κιόλογλου έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε φυλάκιση 7 ετών για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά μετά την επιβολή της ποινής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος......
Τα πρώτα χρόνια της περασμένης δεκαετίας ο Αναστάσιος Κιόλογλου εμφανιζόταν ως παράγοντας του Αρη και χορηγός της ομάδας μπάσκετ. Δεν περιοριζόταν όμως μόνο εκεί. Εμφανίζονταν αυτός και η εταιρεία του ως χορηγοί και όλου του τοπικού πρωταθλήματος της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, αλλά και ομάδων όπως η ΜΕΝΤ και η Νάουσα.
Την ίδια περίοδο όμως ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας (δραστηριοποιείται κυρίως στο εμπόριο ειδών υγιεινής) εμπλεκόταν σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων και ο φάκελός του στην Εφορία και στο ΣΔΟΕ φούσκωνε από κάθε λογής φορολογικές παραβάσεις, που τον έφεραν να χρωστάει σήμερα στο Δημόσιο το ποσό-μαμούθ των 19,3 εκατ. ευρώ. Το ίδιο... φουσκωμένος, όπως φαίνεται, είναι και ο φάκελός του στη Δικαιοσύνη.
Η αποκάλυψη στοιχείων, με αφορμή τη σύλληψή του για χρέη στο Δημόσιο την περασμένη Τρίτη, έδωσε την ευκαιρία σε νομικούς και δικαστικούς κύκλους να σχολιάσουν ότι είναι αδιανόητο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας επιχειρηματίας που χρωστάει τόσο πολλά χρήματα, ενώ παλαιότερα είχε καταδικαστεί για εικονικά τιμολόγια και σωρεία παραβάσεων στην εταιρεία ΒΙΕΚΑ ΑΕ.
Επίσης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές με υποθέσεις πλαστογραφίας και φοροδιαφυγής. Ηδη από το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 ετών για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά μετά την επιβολή της ποινής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εκκρεμεί άλλη μία δικογραφία σε βάρος του για υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης.
Η «επιχειρηματική» δραστηριότητα του 66χρονου περιγράφεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου με αριθμό 1369/2008. «Δραστηριοποιήθηκε ως έμπορος ειδών υγιεινής από το έτος 1993 έως την 10/4/2003. Τον Φεβρουάριο 1999 ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΕΚΑ ΑΕ και τον διακριτικό τίτλο FIORE DI BAGNO επί της οδού Συνδίκα αριθμ. 87 της Θεσσαλονίκης.
Το 2001 ο γιος του ίδρυσε ατομική επιχείρηση στον ίδιο χώρο με την εταιρεία και με την ίδια επωνυμία και η εταιρεία τού μεταβίβασε τα περιουσιακά της στοιχεία. Αρχές του 2002 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης διενήργησαν έλεγχο στην εταιρεία ΒΙΕΚΑ ΑΕ και στην ως άνω ατομική επιχείρηση.
Πρόστιμα
Κατά τον έλεγχο οι εν λόγω υπάλληλοι διαπίστωσαν διάφορες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα και υποβλήθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στην απόφαση.
Με βάση εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, ο 66χρονος επιχειρηματίας και οι δύο γιοι του καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005.
Λίγο όμως πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις τους στο Εφετείο (τον Ιούλιο του 2005) ο Αν. Κιόλογλου επιδίωξε να στήσει τις καταθέσεις των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ώστε να πέσει στα μαλακά. Ηρθε σε επικοινωνία μαζί τους και τους υποσχέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αν κατέθεταν ευνοϊκά γι' αυτόν στο Εφετείο, προκειμένου να τύχουν καλύτερης ποινικής μεταχείρισης και να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές τους.
Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φέρεται ότι του ζήτησαν 50.000 ευρώ (από 15.000 ο καθένας από τους τρεις και 5.000 ευρώ για έναν τέταρτο συνάδελφό τους) και ο 66χρονος επιχειρηματίας συμφώνησε. Ομως την ίδια ώρα έσπευσε να τους καταγγείλει στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.
Οι τελευταίοι του έδωσαν ένα πακέτο με 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και δύο από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης έχοντας πάνω τους τα χρήματα.
Για τις παραβάσεις της ΒΙΕΚΑ ΑΕ
Το... πριμ στους εφοριακούς για να αλλάξουν καταθέσεις
«Μετάνιωσα που μπλέχτηκα σε αυτήν την ιστορία. Ηταν λάθος μου, γιατί παρ' όλο που γνώριζα τι σημαίνει ο άνθρωπος αυτός, δέχτηκα να συναντηθώ μαζί του» είχε καταθέσει στο δικαστήριο ένας από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν για χρηματισμό από τον Αν. Κιόλογλου.
«Τους είχα γνωρίσει έπειτα από κάποιο δικαστήριο και τους πρότεινα να πιούμε καφέ. Αρχικά αρνήθηκαν, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν. Εκεί τους έκανα κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να με βοηθήσουν, αρκεί να άλλαζαν τις καταθέσεις τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Τελικά, από τους τρεις εφοριακούς δέχτηκαν οι δύο με "αμοιβή" 15.000 ευρώ ο καθένας» υποστήριξε ο Κιόλογλου κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο εφοριακών, που είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο εφοριακοί καταδικάστηκαν τελικά και σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή.
Ομως ο Κιόλογλου συνέχιζε ελεύθερος, με την οφειλή του στο Δημόσιο να εκτινάσσεται στα ύψη. Και η νέα σύλληψή του αυτήν την εβδομάδα δεν άλλαξε πολλά, αν εξαιρέσει κανείς ότι προστέθηκαν σε βάρος του πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή.
Ο Αναστάσιος Κιόλογλου επέλεξε μάλιστα να μην εμφανιστεί καν στο δικαστήριο, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο και με τον συνήγορό του να δηλώνει για τον πελάτη του ότι... έχει χάσει την μπάλα. Οτι αναγνωρίζει τα χρέη του, αλλά δεν ξέρει πλέον ο ίδιος τα χρέη του σε τρίτους. ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου