Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ, Σύνταγμα: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ....Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες!!!

Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες Σήμερα θα έπρεπε να ντρέπονται οι εκάστοτε και οι σημερινοί κυβερνώντες την περήφανη χώρα μας και τους περήφανους Έλληνες, που σήμερα τους κατάντησαν ελεήμονες, ζητιάνους...Που τους ανάγκασαν να ζούν ημέρες κατοχής...ΑΙΣΧΟΣ!!..Η εξαθλίωσή τους...ο Εφιάλτης τους....
Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα από κατοίκους της πρωτεύουσας που εν μέσω οικονομικής κρίσης έσπευσαν να επωφεληθούν της δωρεάν διάθεσης προϊόντων από παραγωγούς της Βοιωτίας. Δεν έλειψαν η ένταση και τα σπρωξίματα καθώς η αθρόα προσέλευση κατέστησε δύσκολη την τήρηση της προτεραιότητας. Μέσα σε 4 ώρες μοιράστηκαν 25 τόνοι προϊόντων. Δείτε το video και φωτογραφίες...

Εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας σχημάτισαν ουρές από νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος που μετετράπη σε αυτοσχέδια λαϊκή αγορά καθώς παραγωγοί από την Βοιωτία έστησαν τους πάγκους τους μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα.

Εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας σχημάτισαν ουρές από νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος που μετετράπη σε αυτοσχέδια λαϊκή αγορά καθώς παραγωγοί από την Βοιωτία έστησαν τους πάγκους τους μοιράζοντας δωρεάν προϊόντα.
Οι παραγωγοί της Θήβας προχώρησαν σε αυτήν τη συμβολική κίνηση, για να εκφράσουν την αντίδρασή του στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την ύπαρξη επικίνδυνων μετάλλων και άλλων επιβλαβών ουσιών στα προϊόντα της περιοχής και για να τονίσουν την αγνότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα των όσων παράγουν.

Τα δημοσιεύματα προφανώς δεν τρόμαξαν όσους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και είχαν την υπομονή να στηθούν στην ουρά. Ο χρόνος αναμονής μεγάλωνε συνεχώς και ξεπέρασε ακόμη και τα 20 λεπτά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με φωνές, σπρωξίματα και αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτών, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να βάλουν μια σειρά για να συγκρατήσουν τον κόσμο, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι τα προϊόντα επαρκούν για όλους.
Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες
Όσοι πάντως κατάφεραν να φθάσουν στους πάγκους, έφυγαν κρατώντας σακούλες γεμάτες με πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, λάχανα και άλλα κηπευτικά, ενώ ορισμένοι φόρτωσαν τα «ψώνια» σε ποδήλατο. Συνολικά εξαφανίστηκαν 25 τόνοι προϊόντων.
Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες
Η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε ότι πήρε τα προϊόντα γιατί ήταν δωρεάν, ενώ ορισμένοι είπαν ότι το έκαναν για να στηρίξουν τα προϊόντα της Θήβας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους αγρότες της περιοχής. Δεν έλειψαν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που «στήθηκαν» στην ουρά χωρίς να ξέρουν καν τι γίνεται.
Εξαφάνισαν 25 τόνους λαχανικών μέσα σε 4 ώρες
«Μοιράζουμε τα προϊόντα μας για να δείξουμε την αλήθεια. Τα προϊόντα μας είναι αγνά και υγιεινά και έχουν δυσφημισθεί χωρίς λόγο. Είναι ασφαλή και μπορούν οι πολίτες να τα τρώνε άφοβα» δηλώνουν οι αγρότες και επικαλούνται την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Φεβρουαρίου του 2001 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία βεβαιώνει ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας (πατάτες, καρότα, λαχανικά κ.α.), βάσει σχετικών αναλύσεων που έγιναν είναι ασφαλή για κατανάλωση, όπως προβλέπεται στον κανονισμό 1881/2006.
Ο Βασίλης Κατσάρας, παραγωγός από τη Θήβα, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «μιλούν δήθεν για την ύπαρξη υπολειμμάτων βαρέων μετάλλων και εξασθενούς χρωμίου στα προϊόντα της Θήβας και σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό στην κοινή γνώμη. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν την οικονομική μας καταστροφή για να αναγκαστούμε να πουλήσουμε τα χωράφια μας για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς κοιτάζουμε στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν σήμερα εδώ και τους λέμε ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας είναι αγνά και ασφαλή».
Εκτός από τη δωρεάν διανομή των προϊόντων στο Σύνταγμα, οι παραγωγοί της Βοιωτίας θα μοιράσουν τρόφιμα στην Αρχιεπισκοπή, στο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων αλλά και σε νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου