Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

«3Ε Εκτυπωτική»: ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕ...ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ..

Το κλείσιμο της εταιρείας «3Ε Εκτυπωτική» ανακοίνωσε η εργοδοσία, στη διάρκεια τριμερούς προγραμματισμένης συνάντησης. Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για πάνω από 4 μήνες.

Χριστούγεννα μέσα στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου έκαναν οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική Α.Ε., οι οποίοι με αυτό τον τρόπο περιφρουρούν την εργασία και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Ο εργοδότης τους με απολύσεις προσπάθησε να περάσει μια ντεφάκτο κατάσταση με ελάχιστες αμοιβές. Οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν τις αποδοχές 4 μηνών που τους οφείλει προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση.....
Εργασίας, προχώρησε σε απολύσεις και στη συνέχεια μετά από μια εξάωρη στάση εργασίας, έφτασε να κλείσει το εργοστάσιο, κόβοντας μάλιστα και το ρεύμα.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τυπογραφείο τυπώνονταν περιοδικά της εκδοτικής εταιρείας 4Π, ενώ ο εργοδότης κλείνοντας την επιχείρηση έχει αφήσει ανολοκλήρωτες εκτυπώσεις πολλών σχολικών βιβλίων που τυπώνει για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

Εντείνοντας τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ», προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων καθώς επίσης τη χορήγηση επιδόματος επίσχεσης και για όσους εργαζόμενους είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, όπως ήδη συμβαίνει για όσους είναι στο ΙΚΑ. tupografeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου