Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 35 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ "ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ".....

Για "απόρρητες δαπάνες" ξόδεψαν το 2010 56 εκατομμύρια ευρώ, και σήμερα αφήνουν απλήρωτους τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών στις ξένες πρεσβείες!!!!!..
Απαντώντας ο κ. Δήμας σε ερώτηση, απάντησε οτι για το 2011 η «αρχικώς εγγεγραμμένη πίστωση για τις απόρρητες δαπάνες ανήλθε σε 34.150.000 ευρώ, ενώ για το 2010 τα αρχικώς εγκριθέντα ποσά ανήλθαν σε 18.000.000 ευρώ και το ποσό που τελικώς δαπανήθηκε ανήλθε σε 56.073.300 ευρώ».
Καθυστερούν τη μισθοδοσία των διπλωματικών αρχών εξωτερικού....
Χωρίς λεφτά βρέθηκαν και πάλι οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό, καθώς ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση ανακοινώθηκε από τον ΣΤ΄ γενικό διευθυντή Κ. Κατσαμπή ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα «προβεί σε πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων περί τα μέσα Φεβρουαρίου…».....

Αυτό σημαίνει καθυστέρηση αποστολής στο εξωτερικό της μισθοδοσίας Ιανουαρίου-Φεβρουάριου σχεδόν κατά έξι εβδομάδες. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η προηγούμενη είχε φτάσει κουτσουρεμένη από τις περικοπές και τις εισφορές, οδηγούνται σε πραγματικό αδιέξοδο οι υπάλληλοι στο εξωτερικό. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση όμως και για το επιτόπιο προσωπικό, το οποίο απασχολείται με σχέση εργασίας που διέπεται από το δίκαιο της κάθε χώρας διαπίστευσης. Το γεγονός των αυθαίρετων και μονομερών περικοπών αλλά και της καθυστέρησης καταβολής μισθών μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες τους έλληνες διπλωμάτες που εμφανίζονται ως εργοδότες... 3Από την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θ. Τσούρα για το θέμα των απόρρητων δαπανών προέκυψε η είδηση ότι από τις 11 Νοεμβρίου 2011 δεν έχουν εγκριθεί εκταμιεύσεις. Επιβεβαιώνει έτσι τη φήμη του για τη δυσκολία που έχει να βάζει υπογραφές.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου