Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 55', ΜΕ ΠΑΧΟΣ ΜΟΛΙΣ 4 ΧΙΛΙΟΣΤΑ!!!!!


Λεπτός τηλεοπτικός γίγαντας

Λεπτός τηλεοπτικός γίγαντας
Η LG ρίχνει στην αγορά μια τηλεόραση 55 ιντσών με πάχος μόλις 4 χιλιοστά!
Η LG θα παρουσιάσει μια τηλεόραση 55 ιντσών και πάχους μόλις 4 χιλιοστών



Μια τηλεόραση 55 ιντσών που έχει πάχος μόλις 4 χιλιοστά κατασκεύασε η LG. Η τηλεόραση βασίζεται στην τεχνολογία OLED η οποία χρησιμοποιείται στην κατασκευή οθονών κινητών τηλεφώνων. Η τηλεόραση θα κάνει την εμφάνιση της σε λίγες μέρες στην κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. Αν και τεράστια σε ......μέγεθος η νέα τηλεόραση της LG έχει βάρος μόλις μόλις 7.5 κιλά. Η κορεατική εταιρία δεν έχει πάντως κάνει γνωστή ακόμη την τιμή της.

Η τεχνολογία OLED

Οι οργανικές φωτοδίοδοι OLED παράγουν φως όταν διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από ένα στρώμα ημιαγώγιμου οργανικού υλικού. Τα ηλεκτρόνια του υλικού αυτού απορροφούν ενέργεια και ανεβαίνουν έτσι σε υψηλότερη ενεργειακή κατάσταση. Όταν επιστρέψουν στην προηγούμενη ενεργειακή τους κατάσταση, η επιπλέον αυτή ενέργεια εκπέμπεται ως φωτόνιο.

Οι εφαρμογές των OLED όπως και των προκατόχων τους (τα LED) είναι πολλές και ξεκινούν από τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων και καταλήγουν στην δημιουργία οθονών για διάφορες συσκευές. Οι οθόνες OLED αποτελούν πραγματικά ένα τεχνολογικό θαύμα αφού διαθέτουν εκπληκτική εργονομία ενώ η ποιότητα της εικόνας τους είναι πραγματικά απαράμιλλη: είναι δέκα φορές καλύτερη από αυτή των οθονών LCD!. Ταυτόχρονα οι οθόνες OLED καταναλώνουν 40% λιγότερη ενέργεια από τις οθόνες LCD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου