Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δάνεια 8 τρισ. δολαρίων χρειάζονται οι μεγάλες οικονομίες. Οι πιο χρεωμένες χώρες η Ιαπωνία κα οι ΗΠΑ..


Δάνεια 8 τρισ. δολαρίων χρειάζονται οι μεγάλες οικονομίες

Αναμένεται αύξηση του κόστους δανεισμού λόγω υποβαθμίσεων των οικονομιών και αυξημένων απαιτήσεων των πιστωτών



Στις παγκοσμιοποιημένες και αυτονομημένες αγορές απάγκιο, ως γνωστόν, δεν υπάρχει.

Η επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να ανεβάσει σημαντικά το κόστος δανεισμού όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων του πλανήτη.....


Ακόμη και των ισχυρότερων οικονομικά και γεωπολιτικά, όπως είναι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και της Γερμανίας.

Και οι ανάγκες αναχρηματοδότησης των μεγαλυτέρων οικονομιών του πλανήτη αναμένεται να ξεπεράσουν εφέτος τα 7,4 τρισ. δολάρια που ήσαν το 2011.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, τα ομόλογα που έχουν εκδώσει οι κυβερνήσεις του G7 και επιπλέον της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας και τα οποία ωριμάζουν το 2012, ξεπερνούν τα 7,6 τρισ. δολάρια.

Αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι, τότε αγγίζουν τα 8 τρισ. δολάρια.

Πλέον χρεωμένη χώρα από τις πλουσιότερες του πλανήτη είναι η Ιαπωνία, η οποία θα πρέπει να καταβάλει εφέτος 3 τρισ. δολάρια.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ, που θα πληρώσουν 2,8 τρισ. δολάρια.

Οι αναλυτές του αμερικανικού ομίλου ΜΜΕ επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θα απαιτήσουν υψηλότερα επιτόκια εφέτος για να αναχρηματοδοτήσουν τα χρέη των μεγάλων αυτών οικονομιών - σε ό,τι αφορά την αναχρηματοδότησή τους με εξωτερικό δανεισμό, διότι μέρος των υποχρεώσεών τους οι κυβερνήσεις θα καλύψουν με εσωτερικό δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου