Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Βαρυχειμωνιά στις αερομεταφορές


Βαρυχειμωνιά στις αερομεταφορές

Φεύγει η Aegean από το Βερολίνο - Μειώνουν τις πτήσεις προς Αθήνα ξένες εταιρίες
Αλλάζουν στρατηγική οι αερογραμμές που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά


Για τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών ετοιμάζονται οι αεροπορικές εταιρίες, καθώς η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των .....ελλήνων καταναλωτών, η πολιτική ρευστότητα, το κακό όνομα της χώρας, αλλά και τα ανελαστικά κόστη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δημιουργούν αρνητικό κλίμα και χαμηλές προσδοκίες για την λειτουργία της αγοράς.

Ήδη, ελληνικές και ξένες αερογραμμές αλλάζουν τις κινήσεις τους στη σκακιέρα της πτητικής εκμετάλλευσης, τείνοντας προς μία λειτουργία περισσότερο συνδεδεμένη με τον τουρισμό και πιο εποχική και ρίχνουν το βάρος τους στο καλοκαίρι. Παράλληλα, όμως, καταγράφονται και μειώσεις των θερινών δρομολογίων προς Αθήνα από ξένες εταιρίες, καθιστώντας - προς στιγμήν - την Ελληνική πρωτεύουσα τον χαμένο αυτής της υπόθεσης.

Αφήνει Βερολίνο, κερδίζει Ντίσελντορφ η Aegean
Από τις 8 Ιανουαρίου η Aegean Airlines σταματά, έπειτα από 2,5 χρόνια την σύνδεση της Αθήνας με το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου, το οποίο μέχρι πρότινος συνδεόταν με την Ελληνική πρωτεύουσα από την εταιρία με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Έτσι, εάν δεν καλυφθεί το κενό από κάποιον άλλον αερομεταφορέα, τότε θα απομείνει στην γραμμή Αθήνας - Βερολίνου μόνο η Easyjet, η οποία επιχειρεί από τον αερολιμένα Σόνενφελντ.

Ωστόσο, η Aegean θα μείνει μόνη της στο δρομολόγιο Αθήνα - Ντίσελντορφ, το οποίο θα εγκαταλείψει στις 21 Ιανουαρίου η Lufthansa, που εκτελεί πέντε πτήσεις ανά εβδομάδα. Το κενό θα καλύψει η Aegean, η οποία έχει «φορτώσει» στις μηχανές αναζήτησης εισιτηρίων επτά δρομολόγια ανά εβδομάδα τόσο για την χειμερινή όσο και για την θερινή περίοδο.

Επίσης, η Aegean βάζει στο αεροπορικό της «μείγμα» πιο εποχικά, αλλά συνδεδεμένα με τον τουρισμό - και άρα πιο «σίγουρα»-, δρομολόγια, όπως για παράδειγμα η σύνδεση Κέρκυρας - Βρυξελλών, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και θα λήξει στις 30 Σεπεμβρίου και προβλέπεται να είναι καθημερινή. Αντίστοιχα, ενισχύεται και η σύνδεση Ηρακλείου - Βρυξελλών, η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου και θα είναι καθημερινή, σύμφωνα με το πτητικό της πρόγραμμα. ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου