Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επέστρεψε στα εστιατόρια η… μισή μερίδα....Σύντομα επιστρέφει και το....τεφτέρι....

Αφού στην Ελλάδα του 2012, οι μαγαζάτορες-εστιάτορες αναγκάστηκαν να προσφέρουν και μισές μερίδες, γιατί ο έλληνας σήμερα δεν είναι ικανός να αγοράσει μια ολόκληρη μερίδα φαγητό......να είναι σίγουροι οτι σε λίγο και αυτήν ακόμα τη μισή μερίδα θα τους ζητηθεί να την προσφέρουν με.....πίστωση....Επανέρχεται δηλαδή το γνωστό απο τις ελληνικές ταινίες του 1950-1960, όπου το ταβερνάκι είχε και το τεφτέρι με αυτούς που έτρωγαν ένα πιάτο φαί ή έπιναν ένα κρασάκι και έλεγαν στον εστιάτορα-ταβερνιάρη: Γράψε......και αυτός τους έγραφε στο τεφτέρι......Κώτσος: 10 δραχμές.......και πάει λέγοντας......Τρόπους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και να αυξήσουν την πελατεία και τον τζίρο τους αναζητούν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, κι ένας από αυτούς είναι η καθιέρωση του mezzo menu.
Ο λόγος για τη… μισή μερίδα, δηλαδή μισή ποσότητα φαγητού στη μισή τιμή, που κάθε άλλο παρά..... νέα τάση είναι, καθώς ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60.

Πολλά εστιατόρια της Αθήνας, ακόμα κι αυτά που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές, έχουν καθιερώσει πλέον τη μισή μερίδα και οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι, καθώς υποστηρίζουν ότι έχει απήχηση στον κόσμο.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες, να πάρουν στο σπίτι τους την ποσότητα του φαγητού που δεν θα καταναλώσουν στο εστιατόριο.

Ίδια τακτική ακολουθούν και ψητοπωλεία, που διαθέτουν τα είδη τους σε μειωμένες ποσότητες με χαμηλότερη τιμή, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την πελατεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου