Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ "ΚΑΛΕΙ" ΕΛΛΑΔΑ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ....

Το Δ.Ν.Τ καλεί την Ελλάδα να καταβάλει τη συμμετοχή της.....που ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια....Βλέπετε, έχει ανάγκες και το Δ.Ν.Τ....Μαζεύει λεφτά, για να μπορεί να δανείσει και να ξαναδανείσει με τόκο βέβαια, το επόμενο "θύμα"....Λογαριασμό 1,5 δισ. ευρώ έστειλε στο ελληνικό Δημόσιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς τόσο κοστίζει η αύξηση των δικαιωμάτων ψήφου της χώρας στο ΔΝΤ από το 0,466% σε 0,511%.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2010, μαζεύτηκαν στην Ουάσινγκτον οι Διοικητές του ΔΝΤ και αποφάσισαν την αύξηση των δικαιωμάτων συμμετοχής των 187 χωρών μελών στο Ταμείο από τα 238,4 δισ. Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR’s) σε 476,8 δισ. SDR’s.

Για να ισχύσουν οι αποφάσεις αυτές, θα πρέπει να κυρωθούν από κάθε ένα κράτος μέλος. Χθες ήρθε η σειρά της Ελλάδας. .....
Με σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και Εξωτερικών Στ. Δήμας κυρώνεται η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητών του ΔΝΤ και ειδικά για τη χώρα μας το μερίδιο συμμετοχής της στο ΔΝΤ μετά την αύξηση θα ανέλθει σε 2.428,9 εκατομμύρια Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα από 1.101,8 εκατ. SDR σήμερα.

Μετατρέποντας τα SDR σε ευρώ, με ισοτιμία 1,14082 ευρώ, η Ελλάδα καλείται να πληρώσει εντός Φεβρουαρίου 1.513,982 εκατ. ευρώ. Λεφτά, ως γνωστόν, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει.

Έτσι η δαπάνη αυτή των 1.513,982 εκατ. ευρώ, όπως ορίζεται στο σχετικό νομοσχέδιο θα καλυφθεί με τη χορήγηση άτοκων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου