Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συμφώνησε και η Ελλάδα στην επιβολή εμπάργκο στο Ιράν

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, η Ελλάδα απέσυρε τις επιφυλάξεις της αναφορικά με την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, το... πρακτορείο Bloomberg αναφέρει: «Οι...
υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προτίθενται να ανακοινώσουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του ενεργειακού και τραπεζικού κλάδου του Ιράν στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν στις 30 Ιανουαρίου, μετά την απόφαση της Ελλάδας να άρει τις επιφυλάξεις της στην επιβολή ενός πετρελαϊκού εμπάργκο». Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το δημοσίευμα επικαλείται τηλεφωνική δήλωση του εκπροσώπου της ΕΕ Μάικλ Μαν.
Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η γαλλοβρετανική πρόταση για την επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν εξ αιτίας του πυρηνικού προγράμματος που αναπτύσσει η Τεχεράνη, προσέκρουσε τον περασμένο μήνα στις ενστάσεις της Ελλάδας, η οποία έχει μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση από το Ιράν. Αναφέρεται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 η Ελλάδα κάλυψε το 14% των πετρελαϊκών αναγκών της με ιρανικό πετρέλαιο.

«Εκτοτε η Ελλάδα αποφάσισε να συμμορφωθεί με κάθε απόφαση για την επιβολή εμπάργκο που θα ελάμβανε η ΕΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, επικαλούμενο χθεσινή δήλωση αξιωματούχου από το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που μίλησε υπό τον όρο ότι δεν θα κατονομαστεί.

Oσονούπω να περιμένουμε αύξηση της τιμής του πετρελαίου..

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/01/blog-post_9379.html#ixzz1iaKbaM5Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου