Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ: Εξώδικο στη ΔΕΗ από τους εμπόρους του Αγρινίου

Εξώδικο στη ΔΕΗ από τους εμπόρους του Αγρινίου
Eξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου. Ο Σύλλογος έχει συγκεντρώσει δεκάδες εξοφλητικές αποδείξεις για τα ποσά που αφορούν το λογαριασμό του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ, εξαιρούμενου του ειδικού τέλους ακινήτων και συνεχίζει τη συγκέντρωση προκειμένου να αντιδράσει μαζικά στην πληρωμή του χαρατσιού.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι έχουν πλήρως και ολοσχερώς εξοφληθεί τα ποσά που αφορούν την κατανάλωση ρεύματος και τα τέλη υπέρ του δήμου και της ΕΡΤ.... τέλη. Ο Σύλλογος καλεί την ΔΕΗ να μην προβεί σε διακοπή των ηλεκτροδοτήσεων όσων υπογράφουν την εξώδικη δήλωση, μέχρι τουλάχιστον να αποφανθούν τα Ελληνικά Δικαστήρια για τη συνταγματικότητα ή μη του σχετικού νόμου και της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Οι έμποροι που υπογράφουν την εξώδικη δήλωση αναφέρουν ότι εξόφλησαν νόμιμα τους λογαριασμούς τους, επειδή βάσιμα έκριναν τον επιπλέον αυτό φόρο, ως παράνομο και αντισυνταγματικό για τους παρακάτω λόγους:

- Είναι φόρος και όχι τέλος

- Οδηγεί στη σταδιακή δήμευση της περιουσίας

- η φορολογική του βάση δεν πηγάζει από το νόμο

- η είσπραξη ή διακοπή ρεύματος δεν γίνεται από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας

- επιβάλλεται αδιακρίτως χωρίς να προσδιορίζεται η πραγματική φορολογική ικανότητα του πολίτη

- απειλείται η διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού

- επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των ανωνύμων εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών και

- προσβάλλονται οι αρχές της φορολογικής ισότητας και της δικαστικής προστασίας καθώς η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. άνευ οποιασδήποτε συναρτήσεώς του, είτε με το παραγόμενο εκ της ιδιοκτησίας αυτής εισόδημα είτε με το εν γένει αποκτώμενο εισόδημα του φορολογουμένου, συνιστά, κατ ουσίαν, θέσπιση αμάχητου τεκμηρίου.
Πηγή: www.troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου