Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΡΣΝΕΡ

Σε εγχείριση αφαίρεσης όγκου από τον θυρεοειδή υποβάλλεται σήμερα η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ, ενώ δεκάδες υποστηρικτές της έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αουστράλ στην πόλη Πιλάρ. Μετά την χειρουργική...
επέμβαση θα αναρρώσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου και θα την αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος Αμάντο Μπούντου. Η 58χρονη Φερνάντεζ διανύει την δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος της Αργεντινής, μετά την νίκη της στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο καρκίνος δεν έχει κάνει μεταστάσεις και δεν έχει επηρεάσει τους λεμφαδένες της προέδρου. Ειδικοί αναφέρουν ότι αυτός ο τύπος του καρκίνου έχει υψηλά ποσοστά επιβίωσης, εάν θεραπευτεί εγκαίρως.

Η Κριστίνα Φερνάντεζ συγκαταλέγεται στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής στους οποίους έχει διαγνωστεί καρκίνος, όπως ο Ούγκο Τσάβες, ο πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγκο και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα.

Επίσης και η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο σε αρχικό στάδιο, στο λεμφικό σύστημα το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου