Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κώστας Σημίτης: Μοιραίο πολιτικό λάθος το Μνημόνιο (!!)....


Ποιός μιλάει!!! Αυτός που ως πρωθυπουργός του ευρώ, έβαλε τη χώρα στην ευρωζώνη με ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.....Άφησε την αγορά να ΜΑΔΗΣΕΙ ολη την ελληνική κοινωνία με τις υπέρογκες αυξήσεις σε όλα τα προιόντα και υπηρεσίες, μας μιλούσε για μια Ισχυρή Ελλάδα, γνωρίζοντας οτι έλεγε συνειδητά ΨΕΜΜΑΤΑ στον Ελληνικό Λαό!!!....Σήμερα, ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ, λέει οτι ήταν λάθος το Μνημόνιο!!!!!!.....Το ερώτημα προς τον Ελληνικό Λαό είναι: ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;;;;
«Πολιτικά μοιραίο λάθος» χαρακτηρίζει το Μνημόνιο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης σε αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει σε συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα, quo vadis;» στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. ......
Ο κ. Σημίτης βάλλει κατά των συντακτών του Μνημονίου, οι οποίοι «παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ακόμη ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην ΕΕ, «χρειάζεται η διαμόρφωση ενός νέου τρόπου αντιμετώπισης των ανισοτήτων μεταξύ του ανεπτυγμένου κεντρικού πυρήνα της ευρωζώνης και της λιγότερο ανεπτυγμένης περιφέρειάς της» και προβλέπει ότι «αν αυτό δεν συμβεί τότε θα υπάρξουν και στο μέλλον επαναλαμβανόμενες κρίσεις».

Τέλος, η πρότασή του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι η «έξοδος από την κρίση επιβάλλει την φυγή προς τα εμπρός δηλαδή στην κατεύθυνση μιας οικονομικής διακυβέρνησης και μιας πολιτικής ενοποίησης. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει με σοβαρότητα και επιμονή να επιδιώξουμε. Το ελληνικό πρόβλημα δεν ήταν μία ατυχία στην πορεία της Ένωσης, η παρεκτροπή που ανέτρεψε ένα καλά σχεδιασμένο εγχείρημα. Ήταν ο καταλύτης που ανέδειξε τις αδυναμίες της μέχρι τώρα οικονομικής διακυβέρνησης, την ανάγκη ενός νέου προσδιορισμού της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου