Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: "ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ"

«Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας, τότε πρέπει να δεχθούμε μείωση εισοδημάτων, στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος την Τετάρτη, κατά τις επαφές του με τους κοινωνικούς...
 εταίρους.
Από την πλευρά της η τρόικα ζητά περικοπές στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητά και την συμφωνία των εταίρων σε θέματα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, των ωριμάνσεων και των κανονισμών στις ΔΕΚΟ.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει και το μισθό ασφαλείας του φτωχού εργάτη. Ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται καμία αναθεώρηση για την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Σημείωσε πως η σύμβαση υπεγράφη κόντρα στο μνημόνιο.

Πρόσθεσε ότι η συνομοσπονδία δε δίνει την συναίνεσή της σε κανέναν από τα ζητήματα που τίθενται και ούτε δέχεται να πάρουν οι εργοδότες πίσω την υπογραφή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επεσήμανε ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν δείξει ωριμότητα ώστε να συζητούν όλα τα θέματα που τους αφορούν. Τέλος είπε ότι ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου