Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ "ΓΡΑΦΕΤΕ" ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ!!...


Mαθήματα κώδικα
Το Codecademy είναι γεγονός!

Το να μαθαίνει κανείς να «γράφει κώδικα» δεν είναι και η πιο αναμενόμενη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει για τη νέα χρονιά. Χάρη, όμως, σε μία πολύ έξυπνη καμπάνια προώθησης της ιδέας του Codecademy, μίας «ακαδημίας» η οποία βοηθά νέους και… λιγότερο νέους να μάθουν να γράφουν κώδικα, αυτό μοιάζει πλέον εφικτό! .....

Το εγχείρημα, το οποίο έχει ως βάση τη Νέα Ϋόρκη. ξεκίνησε παράλληλα με την είσοδο του νέου έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γίνουν συνδρομητές δωρεάν, και να λαμβάνουν ένα μάθημα την εβδομάδα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ήδη έχουν λάβει μέρος 200.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος της Νέας Ϋόρκης Michael Bloomberg, ο οποίος μάλιστα «διαφήμισε» και το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Το πρώτο μάθημα ξεκινά στις 9 Ιανουαρίου, ενώ οι μαθητευόμενοι coders θα έχουν υποστήριξη και θα μπορούν να ενημερώνονται από το λογαριασμό στο Twitter με “hashtag” #codeyear.

Μετά τη γέννηση της ιδέας στις αρχές Δεκεμβρίου η ομάδα του Codecademy συνεργάστηκε με τεχνολογικές κοινότητες συμπεριλαμβανόμενων των Y Combinator, TechStars και HackNY.

Τα μαθήματα προσφέρουν από τα βασικά του προγραμματισμού αλλά και γνώσεις σε συγκεκριμένες “γλώσσες” όπως η Javascript.

Πηγή: Cnnfn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου