Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Θα χρειαστεί να δώσουμε λίγα προκειμένου να μη χάσουμε τα πολλά.....

Ας μας πει ο πρωθυπουργός τι εννοεί όταν λέει να δώσουμε λίγα προκειμένου να μη χάσουμε τα πολλά....Εάν εννοεί να δώσουμε λίγα εμείς οι πολίτες....για να μη χάσουν τα πολλά οι κερδοσκοπικοί λύκοι, οι αγορές και οι δανειστές μας.....ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ....Διαβάστε σχετικά.....«Κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα»
Δραματική προειδοποίηση από τον κ. Παπαδήμο
κατά την έναρξη του διαλόγου για τις εργασιακές ......σχέσεις
Δραματική προειδοποίηση προς τους κοινωνικούς εταίρους για τις επιπτώσεις που θα έχει η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την έναρξη του διαλόγου για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. «Θα χρειαστεί να δώσουμε λίγα προκειμένου να μη χάσουμε τα πολλά. Αυτά δεν συνιστούν εκβιασμό ούτε επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινής γνώμης. Είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις, η πραγματικότητα. Αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα» είπε ο κ. Παπαδήμος και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν το θέμα των αμοιβών.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο χρηματοδότησης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας τον Μάρτιο. Στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθούν όλες οι παράμετροι του μισθολογικού κόστους, συμπεριλαμβανομένων των κατώτατων αποδοχών, των ωριμάνσεων και του 13ου και 14ου μισθού. Ολοι οι κοινωνικοί εταίροι διαφωνούν με τη μείωση του κατώτατου μισθού. Η ΓΣΕΕ απορρίπτει οποιαδήποτε αλλαγή στη Συλλογική Σύμβαση, ενώ οι εργοδοτικοί φορείς προτείνουν τουλάχιστον πάγωμα αυξήσεων και ωριμάνσεων. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου