Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ:...Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ορίσθηκε ο κ. Θέος

ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ, ΤΟ THINK TANK ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ....Μόσιαλος,.....και σήμερα Θέος......Κρατικοδίαιτος μια ζωή ο κ. Κώστας Θέος. Από τους τυχερούς. Πάντα τον περίμενε μια καλή θέση, στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας... Μετά την... έξωσή του από το Μαξίμου, δεν πέρασε ούτε μια μέρα και ο Γιώργος (που πάντα φροντίζει για τα παιδιά του) τον βόλεψε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ και προχθές τον προήγαγε σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, όπου θα είναι εκτελεστικό μέλος!
Θα έχει αρμοδιότητα την εποπτεία του γενικού διευθυντή Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας. Με ποια άραγε εμπειρία; Ποτέ δεν έχει δουλέψει όχι σε αυτόν τον χώρο που θα διοικεί, αλλά ούτε σε ιδιωτική εταιρεία. Η μοναδική απασχόλησή του στον ιδιωτικό τομέα, όπως προκύπτει ......
από το βιογραφικό του, ήταν ως μέλος του ΔΣ της «Νηρέας ΑΕ», εταιρείας που ανήκει σε «πράσινο» επιχειρηματία. Και ως αρθρογράφος στην «Ημερησία»!

Βέβαια έχει ισχυρά διαπιστευτήρια. Γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ! Δεν είναι και μικρό προσόν...

Έχει βέβαια διατελέσει για χρόνια γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και σύμβουλος σε υπουργούς...

Να σημειώσω ότι για να βολευτεί ο κ. Θέος στο ΔΣ της ΔΕΗ ξηλώθηκε ο Απόστολος Μπαράτσης (έφυγε, λέει, από τη ΔΕΗ κοινή συναινέσει...), που σε αντίθεση με τον διάδοχό του, ήταν επί δεκαετίες μάνατζερ σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του κ. Μπαράτση έληγε το 2013, αλλά τερματίσθηκε πρόωρα, προκειμένου να αναλάβει ο καλός φίλος του κ. Παπακωνσταντίνου τη δεύτερη σημαντικότερη διοικητική θέση, με αρμοδιότητα-κλειδί τον τομέα της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος. Αρμοδιότητα που είναι ιδιαίτερη κρίσιμη αυτήν την περίοδο, ενόψει της σχεδιαζόμενης πώλησης τεσσάρων λιγνιτικών σταθμών σε ιδιώτες. Εκτός αυτής της αλλαγής, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο «για προσωπικούς λόγους» και ο καθηγητής Γ. Κατσουλάκος. Έτσι, η ΔΕΗ έχει πλέον διοίκηση πλήρως εναρμονισμένη με τα σχέδια του κ. Παπακωνσταντίνου για το μέλλον της και περιμένουμε να τα δούμε να ξεδιπλώνονται στο προσεχές μέλλον.

Να σημειωθεί ότι κατά σύμπτωση ο κ. Μπαράτσης ήταν πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ και ο κ. Θέος αντιπρόεδρος... Τελικά όλο το ΙΣΤΑΜΕ φαίνεται ότι έχει την αποκλειστικότητα των κορυφαίων θέσεων της ΔΕΗ!

Να μην τους βασκάνουμε...

Σειρά έχει ο Λαμπρινίδης

Μετά τον Θέο, ο Γιωργάκης ψάχνει να βρει πού θα βολέψει και τον άλλο κολλητό του, τον Λαμπρινίδη, μετά την... έξωση του από το ΥΠΕΞ, (πλήρωσε τη συγκυβέρνηση) τον οποίο ο Παπανδρέου ξεβόλεψε από τη θέση ευρωβουλευτή, για να τακτοποιήσει τον άλλο κολλητό του, τον γνωστό Δρούτσα... το ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου