Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΛΕΥΚΑΔΑ: Από τον Φεβρουάριο ξεκινάνε οι Εφημερίες-Delivery!



Συνεχίζεται ο εμπαιγμός προς το λαό της Λευκάδας! Χρυσές θα πληρώνουμε τις εφημερίες στην Παιδιατρική κλινική!
Μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη μετακίνηση του παιδιάτρου κου Χατζηγιάννη από το νοσοκομείο της Λευκάδας στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο και τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε κ. Κατσικόπουλος νομίζει ότι μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα «αγγαρεύοντας» παιδιάτρους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να αναλάβουν κάποιες εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατόπιν προφορικής.... εντολής «υποχρεούνται οι γιατροί του ΕΣΥ της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής να καλύψουν έκτακτες ανάγκες για το επόμενο δίμηνο του 2012! Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων απάντησε στον Διοικητή ΠΓΝΙ κο Δημόπουλο ότι το μέγιστο των δυνατοτήτων είναι η κάλυψη 10 εφημεριών το Φεβρουάριο και 12 εφημεριών το Μάρτιο. Στο έγγραφο αναφέρονται και οι επιφυλάξεις για το νόμιμο της απόσπασης όπως επίσης ζητείται να γίνει νέα αξιολόγηση εναλλακτικών λύσεων για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των Παιδιατρικών Κλινικών σε όλη την Περιφέρεια και καταλήγει ότι η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική είναι η βασική Κλινική που παρέχει τριτοβάθμιο έργο εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες της βορειοδυτικής Ελλάδας. «Περιμένουμε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο μετάβασης, διαμονής και σίτισης των ιατρών που θα εφημερεύουν.»
Πολλά είναι τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν μετά από την «αναγκαία απόσπαση» του παιδίατρου στην ΜΕΘ Πατρών. Βέβαια δεν μπορούμε να περιμένουμε από το κο Κατσικόπουλο να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διοίκηση νοσοκομειακών μονάδων μιας και είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι ειδικός πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στο σύστημα κάποιος για να τον ενημερώσει ότι οι ενέργειες του εκθέτουν όλο και πιο πολύ και τον ίδιο και την υπηρεσία του; Δεν υπάρχει ένας μέσα στο σύστημα να έχει αντιληφτεί τον εξευτελισμό που υπέστη το ΕΣΥ μετά τις ενέργειες του συγκεκριμένου Διοικητή; Πόσα ακόμα πρέπει να ανεχτούμε και για πόσο θα πληρώνουμε ανθρώπους οι οποίοι ενώ ζημιώνουν το δημόσιο βίο συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις κλειδί; Κινδυνεύει η περίθαλψη των παιδιών μας, αλλά αυτό λίγο φαίνεται να απασχολεί τον κο Κατσικόπουλο. Η χώρα βουλιάζει και κάποιοι συνεχίζουν να έχουν ακόμα μόνο την πολιτική τους καριέρα κατά νου κάνοντας τα ρουσφέτια με τα οποία θα την συντηρήσουν στη ζωή!
Ο Υπουργός είχε «έμπνευση»!
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ αυτό που συνέβη στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κλήθηκαν να κάνουν εφημερίες στα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Ο Υπουργός φαίνεται να «είχε έμπνευση» όταν σκεπτόταν πώς να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία. Θα δανείζεται απλά από κάποιο άλλο νοσοκομείο το ιατρικό προσωπικό για να καλύπτει τις εφημερίες! Το επικίνδυνο της υπόθεσης λίγο τον απασχολεί! Ας μην αναφερθούμε στο νόμιμο της όλης ενέργειας. Οι γιατροί καλούνται να λειτουργήσουν σε χώρους και συνθήκες που δεν γνωρίζουν, επίσης καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για ασθενείς των οποίων δεν γνωρίζουν ούτε το ιστορικό ούτε τις ιδιαιτερότητες! Αυτό όμως επίσης λίγο ενδιαφέρει. Αφού ο άνθρωπος είχε έμπνευση! Πόσο λίγος μπορεί να φανεί κάποιος ο οποίος καθημερινά από τη μία ζητά και εφαρμόζει περικοπές και από την άλλη δεν διστάζει να ξοδέψει μεγάλα ποσά για να καλύψει κενά για να συντηρεί ρουσφέτια;
Φτάσαμε στο σημείο όπου δεν αρκεί πλέον να διαμαρτύρονται μόνο οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για τη συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ με τελικό στόχο την κατάργησή του. Πρέπει η κοινωνία να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σταματήσουν οι συγκεκριμένες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Κινδυνεύει η περίθαλψη των παιδιών μας, το Νοσοκομείο Λευκάδας την επομένη εβδομάδα τις περισσότερες ημέρες δεν θα έχει εφημερεύοντα γιατρό. Είναι σίγουρο ότι η μετακίνηση του παιδίατρου από το νοσοκομείο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και αυτό θα το βιώσουν όλοι όσοι θα έχουν την ανάγκη της συγκεκριμένης κλινικής! Όχι επειδή οι γιατροί που θα έρθουν από αλλού δεν θα είναι καλοί στη δουλειά τους αλλά επειδή οι συνθήκες είναι αυτές που δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν να κάνει σωστά τη δουλειά του!!! Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το απίστευτο σενάριο της συγκεκριμένης απόσπασης! Μια είναι η λύση εφόσον αποφάσισαν να «παίξουν αυτά τα παιχνίδια», να φροντίσουν άμεσα για νέο παίχτη! Σε προηγούμενο ρεπορτάζ ρωτήσαμε: «Πόσο καλός γιατρός είναι ή πόσο καλές διασυνδέσεις μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος έτσι ώστε να αξίζει να μπει σε κίνδυνο η υγεία δεκάδων παιδιών; Τελικά φαίνεται πως και πολύ καλές και πολύ υψηλές είναι οι διασυνδέσεις.....
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στο νοσοκομείο εργάζεται ένας καρδιολόγος, ακόμα δεν λειτουργούν υπέρηχος και αξονικός λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού!!!!! Υπολειτουργεί πλέον και η ορθοπεδική κλινική και τώρα υπολειτουργεί και η παιδιατρική κλινική! ΕΣΥ μας χρωστάς πολλά ακόμα!!!
mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου