Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το Facebook και άλλες επιχειρήσεις του διαδικτύου στο χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο καλοκοιτάζουν οι κολοσσοί του Διαδικτύου

Ημέρες ‘99 θα μας θυμίσει το 2012: ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες του Διαδικτύου σχεδιάζουν να βάλουν τις εταιρείες τους στο χρηματιστήριο. Μεταξύ αυτών ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής της Facebook, και ο Τζέρεμι Στόπελμαν της Yelp. Σύμφωνα με το Bloomberg, 14 εταιρείες έχουν καταθέσει ήδη τα απαραίτητα έγγραφα στις ρυθμιστικές αρχές, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των δημόσιων.....
εγγραφών. Μαζί με τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο, της Facebook, πιθανόν να αντληθούν από την αγορά περί τα 11 δισ. δολ.


Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ποσό, που θα αποφέρουν δημόσιες εγγραφές από το 1999. Τη χρονιά που τα περίφημα dotcom ήταν στη διαδικασία «φουσκώματος». Ίσως το ποσό να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Πληροφορίες του Bloomberg, μέσα από την Facebook, αναφέρουν ότι η επιχείρηση, που έχει έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνιας, σχεδιάζει δημόσια εγγραφή 10 δισ. δολ., που θα εκτοξεύσει την αποτίμησή της πάνω από τα 100 δισ. δολ.!

Από την άλλη, βέβαια, καλό είναι κανείς να κρατάει μικρό καλάθι, με δεδομένη την απογοήτευση που προκάλεσαν στους επενδυτές οι Zynga Inc και Pandora Media Inc. Οι δύο εταιρείες είχαν δύο καλές δημόσιες εγγραφές, αλλά κακή χρηματιστηριακή πορεία, ως τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου