Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Kodak: Πτώχευση, 47000 απολύσεις, κλειστά 13 εργοστάσια.....

kod Κήρυξε πτώχευση (και) η Kodak

H κρίση "χτύπησε" και τον αμερικανικό κολοσσό
Η κρίση και τα οικονομικά προβλήματα δεν  έχουν ονομα ούτε κάνουν διακρίσεις . Έτσι και η αμερικανική εταιρεία Eastman Kodak, που ήταν κάποτε πρωτοπόρος στον τομέα της φωτογραφίας, με ιστορία πέραν των εκατό χρόνων, κήρυξε πτώχευση. Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Διευθυντές και ολόκληρη η διοικητική ομάδα της εταιρείας εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα αναγκαίο βήμα και το καλύτερο που μπορεί να γίνει για το μέλλον της Kodak, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Antonio Perez.....

Από το 2003, και μετά από μακρά περίοδο κακής απόδοσης και αδυναμίας να συμβαδίσει με την ψηφιακή εποχή, η Kodak αναγκάστηκε να απολύσει 47 χιλιάδες υπαλλήλους και να κλείσει 13 εργοστάσια.
Οι μετοχές της Kodak έφτασαν μέχρι και τα 80 δολάρια το 1996, όταν η εταιρεία ήταν ακόμα στο απόγειό της, λίγο πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής μηχανής που αντικατέστησε την ανάγκη των καταναλωτών να αγοράζουν τα γνωστά φιλμς της Kodak. Τη δεκαετία του 1980 η εταιρεία αριθμούσε 145 χιλιάδες υπαλλήλους, ωστόσο η τελευταία φορά που ανακοίνωσε καθαρά κέρδη, με μικρή αύξηση, ήταν το 2007.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1892 από τον εφευρέτη George Eastman που δημιούργησε τις φωτογραφικές μηχανές χειρός "Brownie", οι οποίες πωλούνταν σε τιμές προσιτές για το κοινό, αποφέροντας κέρδη στην εταιρεία για δεκαετίες.
syrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου