Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ryan Air : 1.000.000 επιβάτες υπόσχεται να φέρει στην Θεσσαλονίκη....

Και ενώ όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προεξοφλούν το τέλος της Ελλάδας η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryan Air επέλεξε να αξιοποιήσει το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ως αερολιμένα –κόμβου, από τον οποίο θα επιχειρεί πτήσεις σε μια πλειάδα ευρωπαϊκών προορισμών.

Η ιρλανδική εταιρεία υπόσχεται να διακινήσει από το ελληνικό αεροδρόμιο το 2012 πάνω από 1.000.000 επιβάτες. Αυτό που ζητά η εταιρεία από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης είναι χρηματοδότησή της με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. ....Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού το νούμερο αυτό το οποίο υπόσχεται η ιρλανδική εταιρεία μεταφράζεται σε 500.000 αφίξεις στη Θεσσαλονίκη το 2012 την στιγμή που με τα υπάρχοντα νούμερα το 2011 μόνο 40.000 επιβάτες έμειναν στην Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν κυρίως στη Χαλκιδική.

Αυτό ίσως τελικά να είναι και το μοναδικό σημείο αντιρρήσεων στελεχών του οργανισμού ότι δηλαδή σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών θα καταλήξουν στην Χαλκιδική η οποία δε θα συμβάλει καθόλου και
όχι στην Θεσσαλονίκη που θα πληρώσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση του οργανισμού και του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης αναμένεται στις 15 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος της πόλης είχε θέσει ως στόχος του στην προεκλογική του εκστρατεία την τουριστική ανάπτυξη της πόλης κάνοντας ανοίγματα προς την Τουρκία.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου