Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Επικίνδυνο το ''ξεπούλημα'' του ΟΤΕ στην Telecom Serbia»

Την αντίθεσή της στην πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ εκφράζει με ανακοίνωσή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο συνολικά για την εθνική οικονομία, η ναυαρχίδα της, ο ΟΤΕ, να "εκποιείται" από τους μετόχους της, έστω και αν ακόμη το ελληνικό δημόσιο κατέχει πλέον μικρό ποσοστό στο μετοχικό του κεφάλαιο».

Όπως επισημαίνει η ομοσπονδία, «ιδιαίτερα την..... περίοδο αυτή δεν πουλάς τα περιουσιακά σου στοιχεία με την πρώτη δυσκολία και μάλιστα όταν υπάρχει ύφεση και υποτίμηση αξιών». Σημειώνει ακόμη πως «επιπρόσθετα η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει θεωρητικά και πρακτικά ότι πωλήσεις που στόχο είχαν να κλείσουν "μαύρες τρύπες", δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο, που το μόνο αποτέλεσμα ήταν "η πρόσκαιρη αποτύπωση ταμείου" και όχι η ανάπτυξη και η προοπτική της εταιρείας».

«Αν χθες η Infote, προχθές η Αρμενία και το Μαυροβούνιο, πρόσφατα η FYROM, τώρα η Telecom Serbia, αύριο ο Hellasat και η ΟΤΕ Globe, τι τελικά θα μείνει από τον ΟΤΕ των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών;» διερωτάται η ΟΜΕ-ΟΤΕ, υποστηρίζοντας πως το όλο θέμα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις «διότι ξεφεύγει από μια απλή επιχειρηματική ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει καμία νομιμοποιημένη εξουσιοδότηση προς τους εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου από μια κυβέρνηση "ειδικού σκοπού"».

Καταλήγοντας ζητεί δημόσια, «τόσο από τους μετόχους όσο και από την πολιτική ηγεσία που στηρίζει την κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" άμεσα εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται συρρίκνωση της επιχείρησης γιατί δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων που εκπροσωπεί και απομειώνει την αξία του Ομίλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου