Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

To πιο φτηνό PC του κόσμου!!!!

Κάποτε, ένας υπολογιστής έπιανε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Σήμερα, κάθε smartphone είναι πρακτικά ένας πλήρης υπολογιστής. Όμως υπάρχει δυνατότητα και για ένα ακόμα μικρότερο PC, όπως αποδεικνύει ο David Braben του Βρετανικού Game Studio Frontier Developments.
Σαν επικεφαλής του Studio, ο Braben συμμετείχε στην ανάπτυξη του Elite, της σειράς Rollercoaster Tycoon και των Thrillville, Lot Winds και, προσφάτα, του Kinectimals. Παράλληλα, όμως, υπήρχε και κάτι που τον απασχολούσε: το πώς θα...Δείτε το video...... μπορέσει να επαναφέρει στις σχολικές αίθουσες τον προγραμματισμό και τη γενική εκπαίδευση για το πώς λειτουργεί ο υπολογιστής. Σύμφωνα με τον Braben, η εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία μετά το 2000 έχει στραφεί προς το ICT, το οποίο διδάσκει χρήσιμες δεξιότητες, όπως το πώς να γράψει κανείς ένα κείμενο σε έναν επεξεργαστή κειμένου, πώς να δημιουργήσει παρουσιάσεις και πώς να χειρίζεται σε βασικό επίπεδο τον υπολογιστή. Αυτά όμως αντικατέστησαν πιο προηγμένα μαθήματα, όπως ο προγραμματισμός και η κατανόηση της αρχιτεκτονικής και των συσκευών που εμπεριέχονται σε έναν υπολογιστή.
Η λύση του δεν ήταν να δημιουργήσει ένα δικό του κύκλο μαθημάτων. Αντίθετα, κατασκεύασε ένα εξαιρετικά οικονομικό PC, ονόματι Raspberry Pi, το οποίο μπορεί να δοθεί δωρεάν στα παιδιά και να δημιουργηθούν κύκλοι μαθημάτων γύρω από αυτό. Δείτε το video...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου