Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Με εντυπωσιακό ρυθμό αυξάνεται η δημοτικότητα του YouTube

Google, youtube, Βίντεο, δίκτυο, ιστότοπος, κινητά, Μουσική, νέο υλικό, τηλεόρασ
Εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά στοιχεία που έγιναν γνωστά για το YouTube.com και αποδεικνύουν τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του ιστοτόπου.
Τα στοιχεία αφορούν στο ρυθμό με τον οποίο προστίθεται νέο υλικό στο YouTube. Κάθε δευτερόλεπτο της μέρας, μια ώρα νέου βίντεο ανεβαίνει στο δημοφιλές site! Ο ρυθμός αυτός, που αντιστοιχεί σε 60 ώρες νέου βίντεο το λεπτό, είναι δεκαπλάσιος σε σχέση με το 2007, όταν κάθε λεπτό «ανέβαιναν» γύρω στις έξι ώρες νέου βίντεο, οι οποίες το 2010 είχαν γίνει 24 και σήμερα, μέσα σε ένα έτος, έχουν υπερδιπλασιαστεί......
Μάλιστα το 30% περίπου της αύξησης έχει λάβει χώρα το τελευταίο οκτάμηνο. Τον Μάιο του 2011 ανέβαιναν μόλις 48 ώρες βίντεο το λεπτό.
Και τα υπόλοιπα στοιχεία όμως είναι εξίσου εντυπωσιακά. Τα βίντεο του YouTube δέχονται πλέον περίπου 4 δισεκατομμύρια επισκέψεις τη μέρα, αριθμός που ισοδυναμεί με το να βλέπει πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, ένα βίντεο τη μέρα. Και μάλιστα το τελευταίο οκτάμηνο η αύξηση που σημειώθηκε ανέρχεται στο 25%.
Και καθώς όλο και νέα κανάλια προστίθενται στο δίκτυο, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δημοφιλές παγκοσμίως, παρόλο που ως τώρα η Google, στην οποία και ανήκει ο ιστότοπος, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ότι έχει βγάλει κέρδη από το YouTube.
Πάντως, το YouTube σταδιακά ενσωματώνει, πέρα από τα ερασιτεχνικά βίντεο, όλο και πιο επαγγελματικό και εμπορικό περιεχόμενο, ενώ επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό μέσω άλλων μέσων, όπως τα έξυπνα κινητά και οι έξυπνες τηλεοράσεις. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου