Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΙΛΗ "ΛΟΥΚΕΤΟΥ" ΓΙΑ 17 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ....

Επιστολή από 17 μεγάλες βιομηχανίες: Κλείνουμε!
Επιστολή από 17 μεγάλες βιομηχανίες προς Παπακωνσταντίνου - Κλείνουμε!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις 17 μεγάλες βιομηχανίες που εκπροσωπούνται από τον ΕΒΙΚΕΝ περιλαμβάνονται η ΑΓΕΤ Ηρακλής, η ΕΛΒΑΛ, η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, η Σιδενόρ, η Sovel, τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ο Τιτάνας, η Χαλκόρ, η Χαλυβουργία Ελλάδος, η Χαλυβουργική, η Χάλυψ και η Χαρτοποιία Κομοτηνής. ......
Το πρόβλημα της τιμής του ρεύματος προς τους πελάτες Υψηλής Τάσης τονίζουν δεκαεπτά μεγάλες επιχειρήσεις με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ζητούν τετραμερή συνάντηση με τη συμμετοχή της ΡΑΕ για να βρεθεί λύση.
Αφορμή είναι η πρόσφατη απόφαση της ΔΕΗ για αυξήσεις προς τους πελάτες ΥΤ, ενώ όπως υποστηρίζουν βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαδικασία διαλόγου με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού. Σύμφωνα με τις βιομηχανίες οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν κυμαίνονται από 15 έως 20%, αν και η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι οι αυξήσεις είναι ακόμα και κάτω του 10% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στην επιστολή που υπογράφει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) σημειώνεται ότι «χωρίς θετική εξέλιξη είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις υψηλής τάσης να επωμιστούν όλο το βάρος των αυξήσεων... Η εγχώρια βιομηχανία προσβλέπει στην τετραμερή διαδικασία σαν την τελευταία δυνατότητα συναινετικής επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που έχει εξελιχθεί σε εκρηκτικό. Μονομερείς κινήσεις από τη μεριά της ΔΕΗ, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστούν αναλόγως από τους πελάτες ΥΤ με χρήση όλων των νόμιμων μέσων για τη διασφάλιση των συμφερόντων και της βιωσιμότητας των τελευταίων βιομηχανικών εγκαταστάσεων που έχουν απομείνει στη χώρα. Εν τω μεταξύ ωστόσο κινδυνεύει να χαθεί όλος ο ενεργοβόρος παραγωγικός ιστός της χώρας, με τραγικά αποτελέσματα για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που απασχολεί, την ισορροπία του εμπορικού ισοζυγίου, καθώς και τη γενικότερη οικονομική πορεία της χώρας».


.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου