Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Απειλεί με εκλογές μέχρι τελικής... πτώσης


Οι "κωλοτούμπες" φαίνεται οτι είναι το αγαπημένο σπόρ των πολιτικών μας....Άλλα ντ' άλλων...Λέει λοιπόν ο αρχηγός της ΝΔ οτι θα κάνει συνέχεια εκλογές μέχρι να πάρει αυτοδυναμία, ενώ σήμερα δεν έχει προκαλέσει ο ίδιος ακόμα τις εκλογές...Γιατί, αυτό είναι πανεύκολο, αποσύροντας τη στήριξή του απο την συγκυβέρνηση....Δεν το κάνει όμως...Περιμένει να τις ανακοινώσει ο διορισμένος πρωθυπουργός ο οποίος συνεχώς τις αναβάλλει.....Κατηγορεί ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συγκυβερνά επι μήνες, οτι δεν θα συγκυβερνήσει.....και οτι δεν θέλει να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ!!!....Ως "δημοκρατικά" κόμματα διόρισαν πρωθυπουργό και διοικούν απο κοινού τη χώρα, υποσχέθηκαν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, τις ανέβαλλαν, ενώ σήμερα δείχνουν να μην τις θέλουνΑλαλούμ....."τρικυμία εν κρανίω"....ή "έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια;;"......[λόγω των πασχαλινών ημερών;;]....
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρώτη προεκλογική ομιλία του απέρριψε κάθε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και επανέφερε το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη .......
χώρα. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει τη συγκυβέρνηση για να «πέσει στα μαλακά», ενώ επιχείρησε ξανά να ταυτίσει τον Ευ. Βενιζέλο με τον Γ. Παπανδρέου

Την επιστροφή του κ. Αντ. Σαμαρά στη «γραμμή» των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων έως ότου πετύχει την αυτοδυναμία σηματοδότησε η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ.


ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 08/04 ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από το Αιγάλεω, όπου ουσιαστικά ξεκίνησε το Σάββατο τον κύκλο των ανοιχτών συγκεντρώσεων, επανέφερε την απειλή του για διαδοχικές εκλογές σε μια χώρα που δίνει καθημερινά τη μάχη της αξιοπιστίας και της συνέπειας έναντι της Ευρώπης συνολικά.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, προκειμένου να πετύχει τη συσπείρωση του «σκληρού πυρήνα» των ψηφοφόρων του, ήταν πιο κατηγορηματικός από ποτέ, καθώς αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο άλλων σκέψεων μετεκλογικά, όπως αυτό της προσπάθειας για σχηματισμό «βιώσιμης κυβέρνησης», όπως ο ίδιος είχε πει πριν από μία εβδομάδα σε συνέντευξή του και σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση που δεν πετύχει την αυτοδυναμία.


Ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος προφανώς να αναλάβει το ρίσκο της εκτόξευσης τέτοιου είδους απειλών σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα και την επομένη της αναμέτρησης να έρθει αντιμέτωπος με την οργή των θεσμικών εκπροσώπων της ΕΕ και των δανειστών της χώρας.

Στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, επιχείρησε να τεκμηριώσει τη θέση του για διαδοχικές εκλογές και αφού τόνισε ότι «απορρίπτει τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ότι ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα το επιδιώκει «το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να «πέσει στα μαλακά», για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες του που μας πήγε στο Μνημόνιο».

«Νομίζουν πως θα γλιτώσουν. Αλλά δεν θα γλιτώσουν...», πρόσθεσε. «Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ» -συνέχισε- «τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσοι -εντός και εκτός Ελλάδος- θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας αδύναμη και ελεγχόμενη».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, την ώρα που σε όλες τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας θεωρώντας ότι αυτή είναι η λύση στα σημερινά αδιέξοδα, προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο.

«Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση; Μπορώ να διώχνω έναν υπουργό που δεν κάνει, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης; Μπορώ να κινηθώ με την ταχύτητα που χρειάζεται; Μπορώ να μειώσω τους φόρους μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;» διερωτήθηκε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε -όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- ο Ευ. Βενιζέλος, τον οποίο προσπάθησε να ταυτίσει με τους κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, αφού «χρέωσε» και στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» συμπλήρωσε: «Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου, που έφερε τη χώρα έως εδώ και ο ίδιος ήταν που προέβλεπε ότι πέρυσι ''μπήκε πάτος'' στο βαρέλι και στη συνέχεια διαλύθηκαν όλα; Και μετά μας έβαλε το ''χαράτσι''...».

ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 11 ΔΙΣ. ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ '13-'14
Αόριστες αναφορές για περικοπή της σπατάλης
Ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Αριστερά και τα υπόλοιπα κόμματα της «πολυκατοικίας»

Με τη γενικόλογη αναφορά για «περικοπή της κρατικής σπάταλης», ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να απαντά στο αίτημα των δανειστών της χώρας για λήψη μέτρων ύψους 11 δισ., για τη διετία 2013-'14.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και στην ομιλία του στο Αιγάλεω απέφυγε συνειδητά τα δυσάρεστα και προτίμησε να μιλήσει για παροχές σε δανειολήπτες, χαμηλοσυνταξιούχους, ομολογιούχους και πολύτεκνους, για «χρονοδιάγραμμα μείωσης φόρων», καθώς και για ανάκαμψη μέσω ΕΣΠΑ. Οταν ο ίδιος έθεσε το θέμα των νέων μέτρων, απάντησε ως εξής: «Με ισοδύναμα μέτρα και κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Γιατί ως πρόσφατα δεν την άγγιξαν! Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει τι ''πάρτι'' αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ τελευταίως. Ή με τα επιδόματα και τις συντάξεις-μαϊμού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε όσους -εντός και εκτός Κεντροδεξιάς- τον κατηγορούν ότι έκανε «στροφή» στο θέμα του Μνημονίου, προτίμησε να «κρατήσει» και να προβάλει τα? θετικά της δανειακής σύμβασης , δηλαδή το PSI. «Ναι, ψηφίσαμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έγινε ποτέ! Ψηφίσαμε τη μεγαλύτερη μείωση τόκων που έγινε ποτέ! Και ψηφίσαμε τη μεταφορά της αποπληρωμής του χρέους μέχρι και 30 χρόνια από σήμερα! Αποτρέψαμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Που ο κίνδυνος ήταν τότε άμεσος και αναπόφευκτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έδωσε συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει κηρύξει στην Αριστερά αλλά και στους άλλους ενοίκους της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Για τον κ. Καμμένο, ειδικότερα, αν και δεν έκανε ονομαστική αναφορά, τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει να στερήσει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ. «Εφτασαν στο σημείο να δηλώνουν έτοιμοι για... γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας οριστικό ''διαζύγιο'' από κάθε σοβαρότητα. Ο καιροσκοπισμός έγινε επιστήμη. Η ανευθυνότητα, θρησκεία. Και ο λαϊκισμός σημαία... Κι όλοι τους μόνιμο στόχο έχουν να βλάψουν την παράταξή μας», σημείωσε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου