Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Π. Ψωμιάδη


Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απο το Πενταμελές Εφετείο, για τη γνωστή υπόθεση με τη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.Στον εν αργία περιφερειάρχη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο Π. Ψωμιάδης παραμένει σε....... προσωρινή αργία έως να ληφθεί απόφαση απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι ο πρώην νομάρχης εκμηδένισε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο, κάνοντας κακή χρήση της εξουσίας του, ενώ ο Π. Ψωμιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε δόλος.

«Ο πρώην νομάρχης λέει ότι επέβαλε εφτά φορές μεγαλύτερα πρόστιμα από τα ελάχιστα που προβλέπονται, αλλά αποφεύγει να πει ότι τα πρόστιμα που επέβαλε ήταν 58 φορές μικρότερα από το ανώτερο που προβλέπεται. Ουσιαστικά εκμηδένισε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο. Εκανε κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας», είπε ο εισαγγελέας της έδρας.

Η απολογία του Π. ψωμιάδη
Στην απολογία του ο κ. Ψωμιάδης ισχυρίστηκε: «Γι' αυτήν την υπόθεση πεθαίνω καθημερινά πολιτικά και οικονομικά, μετά από 31 χρόνια λαμπρής πορείας. Ένα γυμνάσιο τελείωσα. Τι περισσότερο να ξέρω από τον αρμόδιο αντινομάρχη και τη νομική υπηρεσία; Δεν υπήρχε δόλος ούτε οικονομικό όφελος. Πράξαμε στο πλαίσιο του νόμου».

Από το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εξεταστεί οι πρώτοι μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου Ηλίας Τυχαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη μείωση των προστίμων σημείωσε ότι κανένας άλλος υπότροπος στο παρελθόν δεν είχε τύχει τέτοιας μεταχείρισης από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε διαφωνία των υπηρεσιακών παραγόντων.

Ωστόσο όταν ο κ.Τυχαλάκης ρωτήθηκε για το αν καταλογίζει δόλο στην απόφαση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «δεν έχει τέτοια στοιχεία».

Ως μάρτυρας εξετάστηκε και ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος ανέφερε ότι και δική του εισήγηση ήταν να μειωθούν τα πρόστιμα στον πρατηριούχο τα οποία χαρακτήρισε υπερβολικά, υπογραμμίζοντας ότι εάν είχε την αρμοδιότητα «θα τα υπέγραφε και ο ίδιος». Ο κ.Τσαμασλής ανέφερε επίσης ότι ο πρατηριούχος, ο οποίος σήμερα δε βρίσκεται εν ζωή, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Προαναγγέλλει προσφυγή στον Άρειο Πάγο
«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη έβγαλε τα συμπεράσματά του. Συνεχίζουμε στον Άρειο Πάγο. Καμία άδικη απόφαση δεν μπορεί να με φιμώσει», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του μετά την ετυμηγορία ο εν αργία περιφερειάρχης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου